Els bisbes de Catalunya, contents per «l'apropament d'antics membres de la Generalitat a presons catalanes»

També destaquen la seva voluntat que es trobi aviat «una solució justa i acceptable per a tothom»

Reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense
Reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense | CEDIDA

La reunió número 227 de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), que va tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de juliol a Salardú, va comptar amb tots els bisbes de Catalunya, a més de l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells. La notícia que alguns «antics membres del Govern de la Generalitat» es traslladin a presons del territori català ha estat celebrada per considerar-se «legal i humanitària» i perquè de ben segur «afavorirà el contacte amb les famílies d'aquests detinguts en presó preventiva».

Oracions per la pau

D'altra banda, els presents van concloure que els hi agradaria que aviat es trobi una solució a l'actual situació dels presos polítics «que sigui justa i acceptable per a tothom, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú». També han recordat als cristians que s'ha de pregar per construir la pau i han de ser apòstols de reconciliació davant el conflicte que està patint la societat catalana. 
 

Els refugiats i emigrants, també recordats

D'altra banda, els bisbes s'alegren que les Administracions públiques, Càritas i altres moltes entitats socials de Catalunya i d'Espanya acollin humanitàriament refugiats i emigrants de la Mediterrània i el conveni que l'Estat Andorrà ha signat amb la Comunitat de Sant'Egidi per establir un corredor humanitari d'acollida de refugiats. Així, els bisbes recorden la crida del papa Francesc per a estar receptius i ser solidaris davant les persones que fugen de la guerra i de situacions que no són justes. 
A la reunió també s'han tractat temes com la permanent formació dels preveres, la pastoral vocacional i el Gabinet d'Informació de l'Església a Catalunya, a més de qüestions referents a la formació dels seminaristes. 
 
En aquests tres dies de congrés, els bisbes han parlat extensament de la catequesi, el catecumenat i la confirmació, a més de xerrar sobre els treballs de traducció al català de la tercera edició del Missal Romà.

Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on