El Barça, investigat per Hisenda

Alguns moviments de diners generen molts dubtes

Bartomeu i Messi
Bartomeu i Messi | CatalunyaDiari.cat

El Barça està sent investigat per Hisenda per les seves donacions a la Fundació Leo Messi. El dubte que existeix al voltant d'aquest fet és si les esmentades aportacions formen part, de manera encoberta, del sou del jugador

El passat 28 d'abril del 2016, Hisenda es presentava, per tercera vegada, a les oficines del club blaugrana. Una inspecció, que ja havia començat el mes de gener, i on es deixava clar l'interès de l'entitat pels pagaments del Barça a la Fundació Leo Messi entre el 2010 i el 2013

Hisenda investiga els pagaments existents entre el 2010 i el 2013

Així doncs, el què investiga Hisenda és si aquests pagaments són fruit de donacions per part del club a la fundació del jugador o bé és part del seu sou. Un dubte que genera una altra incògnita: han complert el club i la fundació amb les seves obligacions fiscals?

Tanmateix, cal tenir en compte les grans quantitats d'impostos que l'empresa i el futbolista han de pagar pel sou milionari de l'argentí. Uns impostos que es reduirien si es convertissin en donacions. 

Imatge de Leo Messi i Josep Maria Bartomeu
Imatge de Leo Messi i Josep Maria Bartomeu | Cedida

 

No obstant això, per a poder rebre donacions, una entitat ha d'estar, primer de tot, registrada, un fet que no va complir Leo Messi, ja que la seva fundació es va crear l'any 2007 i no va ser registrada fins al 2013. Un període de temps —6 anys exactament—, en què el Barcelona va pagar, almenys, 7,5 milions d'euros, segons publica 'El Mundo'. 

A´més, i segons un dels assessors de l'entitat blaugrana, era «altament previsible» que aquesta relació entre el club i la Fundació Leo Messi fos considerada un delicte contra Hisenda. Fonts pròximes a la investigació han confirmat que la inspecció segueix oberta.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on