Baixa el percentatge de participació en les eleccions de la URV a la una del migdia

La participació ha estat fins a aquesta hora del 7,6%, mentre que el 2014 a la una era del 8,2%

Imatge dels alumnes esperant per votar al CRAI del Campus Sescelades
Imatge dels alumnes esperant per votar al CRAI del Campus Sescelades | Caralp Mariné

Encara és aviat per fer una lectura de la participació en les eleccions pel rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Així i tot el comitè elctoral ha fet un primer balanç de participació i tot sembla apuntar que, de moment, aquestes eleccions no han estat capaces d'atreure la mateixa participació de l'electorat que les de 2014. Fins a les 12.30 del migdia havia votat un 7,6% del total de persones, mentre que el 2014 a les 13 ho havia fet un 8,2%. 

Per categories, l'únic col·lectiu que ha augmentat el seu percentatge de participació ha estat el de professorat i personal investigador. Fins a les 12.30 havia votat un 42% d'aquest electorat, mentre que el 2014 només ho havia fet el 36%. Pel que fa a la participació dels associats, un 12% ha acudit a les urnes de moment, mentre que el 2014 a les 13 ja hi havia acudit un 18% del total.

Una vegada més el personal d'administració i serveis és el que acumula un major percentatge de participació. Fins ara han acudit a les urnes un 48,4% del total d'aquest col·lectiu, mentre que el 2014, però, ho havia fet ja el 66%. I com és habitual, també, els estudiants són els que menys s'han animat a participar en les eleccions. Fins al moment només un 3,6% del total ha votat, mentre que el 2014 a aquesta hora ho havia fet el 4%. Els dos candidats han votat a primera hora del matí. 

Precisament la participació dels estudiants ha estat un dels reptes dels dos candidats durant la campanys, perquè és molt habitual que tinguin poca presència en el procés electoral de la Universitat. 

 

Tenen temps fins els cinc de la tarda

Així i tot encara és d'hora per treure conclusions. L'electorat té temps fins a les cinc de la tarda per anar a votar. Serà a partir de llavors quan es farà el recompte. A les sis de la tarda es presentaran els primers resultats i després els dos candidats faran declaracions. Josep Antón Ferré, actual rector de la URV, i Maria José Figueras, són els candidats a liderar la Universitat els pròxims quatre anys. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on