Aigua de magnesi: 8 propietats i beneficis d'aquesta beguda medicinal

Descubre los beneficios naturales de esta bebida milagrosa que se está volviendo muy popular.

.

La coneguda com aigua de magnesi és una solució d'aigua amb clorur de magnesi que, durant els últims anys, s'ha anat posant de moda gràcies a tots els efectes beneficiosos que té per la salut. A més, té efecte 'detox' i molts asseguren que ajuda a perdre pes. Tot i que els experts recomanen no abusar del seu consum, una ingesta moderada no comporta cap problema.

  

  

Aquest preparat està tenint una gran acceptació entre la societat actual que opta per cuidar-se i mantenir-se saludable. A continuació explicarem què és l'aigua de magnesi, quines són les seves propietats i de quina manera beneficia a la salut.

  

Què és l'aigua de magnesi?

Com hem avançat es tracta d'una solució feta amb aigua potable i unes sals minerals de nom clorur de magnesi. Aquests pols és soluble en aigua i és el que aporta tots els beneficis. I és que el clorur de magnesi està compost per clor i magnesi, dues sals minerals essencials per un bon funcionament del cos.

  

  

El magnesi és un dels components principals dels ossos. Concretament es troba a l'esquelet en un 60%. També és molt important en la funció bàsica del sistema nerviós.

 

Com fer l'aigua de magnesi?

L'elaboració d'aquesta beguda és realment senzilla. Només cal un got d'aigua i una cullerada petita de clorur de magnesi, aproximadament 5 grams per cada 100 ml d'aigua. Aleshores, cal afegir el pols a l'aigua i barrejar fins que la dissolució sigui homogènia.

  

  

Per obtenir un gust més agradable es pot afegir llimona i mel, tot i que de forma natural també té un gust agradable.

8 beneficis de l'aigua de magnesi

El clorur de magnesi aporta molts beneficis a l'organisme. Per això, fer servir aquesta beguda com a complement d'una bona alimentació por ser realment positiu. A més, pot ajudar a equilibrar la nostra salut després de l'excés de clorur de sodi (conegut com sal comú) que acostuma a haver a les nostres dietes.

 

1. Ajuda als ronyons a complir la seva funció

L'aigua de magnesi és ideal per ajudar al bon funcionament del sistema renal: contribueix al fet que els ronyons filtrin de manera adequada els líquids que l'organisme genera, eliminant així les toxines d'una forma més eficaç.

 

2. Enforteix el sistema ossi

Aquesta solució és, com ja hem avançat, perfecte per l'enfortiment dels ossos i els músculs. Cal recordar que l'esquelet està format per magnesi en un 60%, per això un aportament extra d'aquest mineral pot ajudar a mantenir-lo encara més fort.

 

3. Contribueix al bon funcionament de les articulacions

El calci pot acumular-se en algunes zones del nostre organisme, perjudicant-nos, com és el cas de les articulacions. Per impedir aquesta acumulació, que pot comportar una pèrdua de mobilitat, el consum d'aigua de magnesi és molt beneficiós, ja que ho evita.

4. Redueix la sensació de fatiga

Hi ha èpoques de l'any que afecten més a la sensació de fatiga i cansament. En molts casos no hi ha una causa concreta, o això és el que molts pensen. Realment es deu a un dèficit de clorur de magnesi, per això es recomana beure aigua de magnesi per combatre la fatiga muscular. Una pràctica que també és molt beneficiosa pels esportistes.

 

5. Té un efecte "detox" a l'organisme

L'aigua de magnesi també actua com a depurador de la sang i elimina totes les substàncies que el cos genera i són perjudicials, com el colesterol o l'àcid úric. A més, ajuda a regular el pH.

 

6. Ajuda en la pèrdua de pes

Un altre gran efecte d'aquesta beguda és l'acció laxant. Per aquest motiu, afavoreix el funcionament intestinal i ajuda a perdre pes. A més, evita l'estrenyiment i l'acidesa en les digestions pesades.

 

7. Contribueix a una pell saludable

Gràcies a l'efecte detox de l'aigua de magnesi s'eviten les infeccions cutànies que provoquen acne i barbs. A més contribueix en la hidratació de la pell i actua prevenint les petites arrugues d'expressió, així com les ferides causades pel fred.

 

8. Fomenta un bon funcionament mental

El magnesi és un dels components més importants durant la sinapsi neuronal i, en general, en la química cerebral. Així doncs, el seu consum regula processos com el descans o la lluita contra l'estrès i l'ansietat.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on