Actes sobre salut i de foment de l'activitat física a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Jornades d'esport i salut a Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant
Jornades d'esport i salut a Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat per aquest dissabte, dia 7 d'abril, un seguit d'activitats amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física.

 

Els actes tindran lloc de les 11 a les 13 hores, a la Zona Esportiva Àster de l'Hospitalet de l'Infant i a la Zona Esportiva de Vandellòs i estan pensades per gaudir en família. Consisteixen en jocs i exercicis de psicomotrocitat (pre-esportius), per practicar amb els nens i nenes nascuts del 2012 al 2014; i en jornades de pàdel i tennis, per compartir amb els infants nascuts a partir del 2011.

 

Aquest mateix dia, amb l'objectiu també de fomentar l'activitat física, les entrades a la Piscina Municipal Coberta, al gimnàs i a les pistes de pàdel, tennis i frontó tindran un cost d' 1 euro.

 

Així mateix, per commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física, l'Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-L'Hospitalet (ABS) ha organitzat dues caminades populars per aquest divendres 6 d'abril: una a Vandellòs, que tindrà com a punt de sortida l'entrada del consultori mèdic local; i una altra a l'Hospitalet de l'Infant, que arrencarà davant del CAP del poble. Aquestes "rutes saludables", que és com han estat batejades, començaran a les 10 hores.

 

  

 

 

 

Conferències sobre salut al Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet

 

Per altra banda, El Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI) i l'Àrea Bàsica de Salut Vandellòs-L'Hospitalet han organitzat, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i de la Regidoria de Cultura, les Jornades de Salut 2018 per aquest mes d'abril.

 

Les jornades consten de tres conferències previstes pels propers dilluns del mes d'abril, a les 19:30h a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet.

 

La primera, la del dilluns 9 d'abril, es titula "Del model de seguretat social al sistema nacional de salut" i anirà a càrrec de la directora del CAP, Mireia Garcia-Villarubia. La segona, la del dilluns 16 d'abril, tractarà sobre l'Estratègia Nacional d'Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) i la impartirà Esther Morales, adjunta d'infermeria del CAP. I de la tercera i darrera xerrada, la del dilluns 30 d'abril, se n'ocuparà Alba Sabaté, infermera del CAP, que parlarà de "L'evolució de la infermeria al llarg dels anys".