El 2018 arriba amb una revisió del cadastre en gairebé una trentena de municipis de Tarragona

En aquests municipis pujarà l'IBI, que tot i ser un impost municipal, es calcula segons el valor de l'immoble

Més IBI. Nou any és sinònim també de més impostos. Gairebé una trentena de municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre han vist com amb el canvi d’any veuen com augmenta el valor cadastral. Un augment que anirà lligat a un increment en el pagament d’aquesta contribució. Un nou ‘catastrazo’ que l’Estat va publicar dissabte al BOE i que, tot i que l’impost és municipal, sí que fa variar el que acabaran pagant els veïns d’aquests municipis. Si puja el valor de l’immoble, a l’hora de calcular l’IBI, que és calcula amb el cost que té segons el cadastre, pujarà l'impost.

La majoria de municipis que han vist augmentat el valor cadastral aquest 2018 ho farà en un 8%. Creixell, Constantí, la Pobla de Mafument i la Selva del Camp els municipis més grans que han patit aquest augment. Els Garidells, Garcia i Sant Carles de la Ràpita, en canvi, s’ha rebaixat un 4%. En aquests últims pobles, si una casa tenia un valor de 100.000 euros ara el tindrà de 96.000. Aquí es pot consultar tota la llista publicada al BOE.

Reial decret a falta de pressupostos

L'actualització del cadastre s'emmarca dins el reial decret llei aprovat el 29 de desembre de 2017, en el qual també es mantenen per 2018 els límits pels quals els autònoms poden tributar pel sistema de módulos.

En aquest decret llei, el govern espanyol explica que l'actualització del cadastre «resulta necessària donat que contribueix a reforçar el finançament municipal, la consolidació fiscal i l'estabilitat pressupostària» de les entitats locals.

L’executiu de Mariano Rajoy defensa la necessitat d'aquest decret davant l'absència dels pressupostos generals de l'Estat del 2018, que habitualment s'actualitzen els valors cadastrals, així com la seva urgència per la repercussió immediata en l'IBI, impost que es merita des l'1 de gener de 2018. El govern de Rajoy encara no ha pogut aprovar els pressupostos, sobretot, per la situació generada a Catalunya.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on