Unes 200 persones es manifesten a Tarragona durant la vaga d'estudiants

El seguiment ha estat del 45% segons la URV i de fins al 70% segons el SEPC

Una imatge de la capçalera de la manifestació.
Una imatge de la capçalera de la manifestació. | SEPC

Més de 200 estudiants han sortit aquest dijous al migdia pel centre de Tarragona, en la convocatòria unitària de vaga en el conjunt del país de protesta per les taxes universitàries i la situació política. El seguiment de la convocatòria ha estat d'un 45%, segons han confirmat fonts de la Universitat Rovira i Virgili. Diverses pancartes han estat col·locades estratègicament per mig bloquejar l'accés al Campus Catalunya, des d'on ha arrencat la mobilització dels estudiants, en direcció al Rectorat —una acció que ja han dut a terme en altres ocasions en els darrers mesos. Més enllà de certa intimidació per part de joves que informaven de la vaga en entrades de la universitat, no s'ha registrat cap incident en aquesta jornada de vaga amb una repercussió més visible a les aules que al carrer.

Alt seguiment a Tarragona i Reus

L'aula 303 del Campus Catalunya, on s'hi imparteix primer de Dret, és una de les nombroses classes buides amb motiu de la vaga general estudiantil d'aquest dijous. En total, 18 sense cap alumne de la trentena que tenien previstes classes a les nou del matí. I les que s'han realitzat, ho han fet a mig gas, amb la meitat d'alumnat. Segons la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat, el seguiment de la vaga ha esta majoritari als campus de la URV, com Catalunya i Sescelades, a Tarragona, i Bellissens a Reus. D'altra banda, a la resta de centres l'afectació ha estat baixa, mentre que a la facultat de Turisme i Geografia s'ha fet classe amb normalitat.

El Campus Catalunya s'ha omplert de pancartes, que actuaven de barrera, amb consignes com 'Lluita pels teus drets' o 'La teva indiferència et fa còmplice' i d'altres reclamant la rebaixa de taxes i un protocol contra les agressions masclistes. A la concentració dels joves universitaris s'hi han afegit una quarantena d'estudiants de secundària. 

La manifestació

Després de la lectura d'un manifest i una simbòlica «petonada», coincidint amb el dia de la visibilitat lèsbica, ha arrencat la manifestació per l'avinguda de Catalunya, amb força menys participació que en anteriors ocasions, encapçalada amb una pancarta on s'hi llegia «Les aules seran llavor de llibertat», signada pel SEPC, Arran i ACCS

Pol Domingo, portaveu del SEPC-URV, creu que el seguiment ha estat molt superior a la xifra donada pel Rectorat, de fins al 60% i 70%. «Considerem que hi ha una sèrie de mesures urgents per a la salut de l'educació pública, sobretot la rebaixa del 30% de les taxes, un avenç que va prometre el Parlament i que encara estem esperant», ha dit. L'equiparació de preus de graus i màsters, l'aplicació de protocols contra agressions masclistes i homòfobes, la supressió de la xarxa mixta pública privada i l'aposta pel català al País Valencià, són altres mesures, segons ha recordat Domingo. La manifestació dels estudiants ha finalitzat davant de l'edifici del Rectorat, a la Part Alta.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on