Una desena d'afectats per un brot de xarampió a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Entre els afectats hi ha treballadors i pacients

L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Cedida

Un brot de xarampió ha afectat a deu persones —cinc treballadors i cinc pacients— i hi ha cinc casos sospitosos de ser-ho, pendents de confirmació analítica, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat) en un comunicat aquest dimarts. Els afectats es troben a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Tots els casos confirmats són de la mateixa cadena de transmissió, ha assegurat, i ha concretat que es tracta de cinc persones treballadores de l'hospital i d'empreses de serveis i cinc persones que van ser visitades al centre o van estar amb algun dels treballadors afectats. El primer cas es va notificar el 22 de març en una treballadora del centre, ha detallat, i cap de les persones afectades ha requerit ingrés hospitalari perquè la malaltia cursa sense complicacions.

Aïllament domiciliari

A tots els casos confirmats i els sospitosos se'ls han prescrit mesures d'aïllament als seus domicilis fins a passar el període de transmissió. Els serveis de vigilància epidemiològica de la Aspcat en el Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre realitzen una recerca epidemiològica del brot en coordinació amb la Unitat Bàsica de Prevenció del Institut Català de la Salut (ICS), el servei de Medicina Preventiva de l'hospital i els serveis de prevenció de les empreses externes.

També s'ha recordat a tots els centres sanitaris el protocol a seguir per para el personal sanitari, i s'ha remarcat la importància que els treballadors dels centres estiguin correctament vacunats.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on