Unes 200 persones protesten contra el congrés estatal de VOX a la Selva del Camp

Els manifestants, convocats pel CDR selvatà, s'hi han presentat amb màscares blanques
Imatge dels manifestants, tots amb caretes blanques
Imatge dels manifestants, tots amb caretes blanques | delCamp.cat

Unes dues-centes persones amb caretes blanques s'han concentrat, pels volts de les set de la tarda d'avui divendres, 6 de juliol, a la rodalia de l'hotel La Selva, al carrer dels Molins, al municipi de la Selva del Camp. Els manifestants, responent a la convocatòria feta pel Comitè de Defensa de la República (CDR) selvatà, han protestat contra el congrés estatal que el partit polític VOX duu a terme —entre el 6 i el 8 de juliol— al municipi del Baix Camp. 

Important dispositiu dels Mossos d'Esquadra

Davant de l'hotel, on enguany té lloc l'anomenat 'Campus de Verano' de VOX, els Mossos d'Esquadra hi han desplegat un dispositiu considerable, amb tres furgonetes i mitja dotzena de cotxes patrulla. D'aquesta manera, la policia ha barrat el pas de la concentració a la rotonda de la plaça del Molí, situada just davant de l'edifici de l'hotel La Selva.

 

Imatge parcial del dispositiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge parcial del dispositiu dels Mossos d'Esquadra | delCamp.cat

 

Identificacions policials

Abans de la protesta, diversos assistents a la convocatòria del CDR han afirmat que els Mossos d'Esquadra haurien identificat unes sis persones per penjar llaços grocs al voltant de l'hotel. Aquests testimonis també han explicat que la policia catalana no ha demanat la identificació als assistents del congrés que arrencaven, al seu temps, els mateixos llaços.

 

D'altra banda, agents dels Mossos també haurien identificat quatre menors d'edatper portar bosses de brossa orgànica, tal com pregonava la convocatòria que el CDR de la Selva del Camp va fer a les xarxes socials. Aquesta crida, que en sortir d'un comitè de defensa, ningú s'atribueix, convidava els assistents a dur bosses de matèria orgànica per fer «un taller de reciclatge».

 

Crits a l'hotel

A la darreria de la concentració, els manifestants s'han desplaçat fins al carrer de sota de l'hotel i han intensificat el volum dels seus crits, cada vegada que algú hi accedia a través de la porta principal. S'hi han sentit consignes com «fora feixistes dels nostres pobles» o «contra el feixisme, acció directa». Des de VOX, el secretari general del partit, Javier Ortega, ha declarat que «no ens fan por» aquestes accions, que ha comparat amb les han dut a terme al llarg de la història, afirma, partits feixistes i nazis, o Herri Batasuna.

 

Imatge de l'hotel La Selva durant la tarda d'avui divendres, 6 de juliol
Imatge de l'hotel La Selva durant la tarda d'avui divendres, 6 de juliol | delCamp.cat

 

Rècord d'assistència al congrés

Segons han explicat a delCamp.cat els organitzadors del 'Campus de verano', el congrés d'enguany ha registrat un total de 110 inscripcions, fet que, han assegurat, suposa un rècord d'assistència. Any rere any, VOX convoca un concurs on cada demarcació d'arreu de l'Estat espanyol, presenta la seva candidatura per acollir-lo. Des d'avui i fins diumenge, el programa recull conferències i tallers d'àmbit polític.

 

La proposta de Tarragona, en aquesta ocasió, va ser la guanyadora, i els responsables del partit han afirmat que «crèiem que no tindríem cap tipus de problema» perquè, segons ells, es tracta d'un territori «amb menys arrelament de l'independentisme». Amb tot, i a mesura que s'acostava aquest cap de setmana, sí que havien copsat, a través del es xarxes socials, un increment d'oposició a l'esdeveniment del partit. El congrés, per la seva part, consta de diversos tallers i conferències, i es tancarà diumenge amb un acte polític.Comentaris

envia el comentari