La plantilla de l'Hospital Sant Joan guanya el judici per les DPO de 2016

L'empresa està estudiant la sentència per decidir com procedir

Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus.
Imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus. | delCamp.cat
La plantilla de l'Hospital Sant Joan té dret a cobrar el 100 % de les DPO de l'any 2016 segons el jutge que portava el cas. La sentència s'ha conegut aquest dimecres, després que el 17 d'octubre s'hagués celebrat el judici. La decisió judicial, de fet, estableix que ja les haurien d'haver cobrat el març de 2017 i condemna l'empresa a abonar-les. Des del comitè d'empresa ho consideren una victòria i resten a l'espera, diuen, que l'Hospital Sant Joan es posicioni.

L'empresa ho estudiarà

Pel que fa a l'Hospital Sant Joan, està estudiant, a hores d'ara, la sentència judicial. Es va rebre ahir a la tarda i s'està analitzant per saber com s'ha de procedir. De fet aquest pot suposar un cop dur per a l'empresa del Grup Salut reusenc, i és que les DPO del 2015 també estan als tribunals. Aquí cal sumar-hi les que no es cobraran, segons el nou conveni laboral, que correponen al 2017 a causa dels números vermells amb què el centre va tancar l'any comptable i que, aquesta vegada, també afecten al Centre Mèdic Quirúrgic.

El CMQ, de fet, ha conseguit que l'impacte dels números negatius s'assumeixi a l'exercici comptable de 2017 i, a priori, si el 2018 no hi ha imprevistos haurien de poder-se fer efectives les DPO de la plantilla.

Altres fronts judicials

No és l'única situació de l'entramat sanitari reusenc que s'està resolent als jutjats. Segons va informar la plantilla també s'ha denunciat, en aquest cas el CMQ, per tenir treballadors que fa anys que encadenen contractes temporals. Una situació similar es va viure a l'Hospital Sant Joan i, segons la plantilla de l'antiga Clínica Fàbregas, el jutge va acabar donant la raó als treballadors, fet que els va motivar a ells a emprendre el mateix camí.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari