La plaça de Sant Francesc de Reus viurà una reforma com la de plaça Catalunya

Una primera actuació senzilla es duria a terme durant el mes d'abril

La plaça de Sant Francesc de Reus es quedarà sense espais per a l'aparcament de cotxes a final de mes. Visualment serà el canvi més important que es durà a terme en aquest espai que, en un futur, ha de viure'n un de més important. La intenció del govern, encara sense data, és que s'hi acabi produint una reforma com la que s'ha executat a la plaça de Catalunya i que també s'executarà a la plaça de la Sang. Abans, però, aquest espai està previst que pugui ser l'entrada de camions i maquinària quan comencin els enderrocs del barri del Carme i, per tant, la reforma integral de la plaça es planifica, a hores d'ara, a més llarg termini.

Problemes de mobilitat

Des de l'Associació de Veïns Harmonia del Carme, el seu president, Josep Machado, explica que la nova junta de l'entitat ha engegat una sèrie de trobades amb les regidories de l'Ajuntament per tal de dinamitzar «el segon nucli més antic de Reus» en tots els aspectes. Pel que fa a la mobilitat, la plaça de Sant Francesc és un dels punts amb deures pendents segons Machado, en primer lloc, per manca de mobilitat.

Els actuals aparcaments i contenidors dificulten, segons expliquen, el trànsit per dins la plaça de camionets com el de la recollida de brossa, un problema que es vol resoldre traient les places d'aparcament que hi ha actualment i instal·lant-hi torretes per evitar que s'hi puguin aturar vehicles, però fer possible, alhora, la circulació quan sigui necessària.

Plaça a un sol nivell

En un futur, i tal com s'ha fet a plaça de Catalunya i es farà, seguidament, amb la plaça de la Sang, la de Sant Francesc haurà de viure, també, un canvi substancial. Se la vol deixar a un sol nivell per fer-la més agradable per als vianants i que ajudi, com el pla general que hi ha previst per al barri del Carme, a esponjar aquesta zona de la ciutat.

Actuacions després dels enderrocs

Aquesta actuació s'ha decidit programar — encara no té data d'execució — quan s'hagin dut a terme els enderrocs previstos al barri del Carme. Sant Francesc es pot convertir en l'entrada de maquinària o camions i, per tant, fonts municipals apunten que no tindria sentit invertir més de 100.000 euros en la reforma d'una plaça que tan bon punt estigui acabada l'han de trepitjar vehicles pesants.

D'aquesta manera, doncs, es durà a terme una primera actuació senzilla eliminant els aparcaments i fent un rentat de cara a la plaça i, una vegada hagin deixat de passar els vehicles necessaris per als enderrocs del barri, es programaran les obres de remodelació, que aniran en el mateix sentit que les de la plaça de Catalunya i la plaça de la Sang i que, segons algunes fonts, es podrien dur a terme al llarg del 2019. Des del consistori, amb tot, mantenen que no hi ha data prevista per dur-les a terme.

Els enderrocs, a l'espera de la Generalitat

Els edificis que han d'anar a terra al barri del Carme ja estan previstos i, de fet, el govern municipal ja ha concedit la llicència per enderrocar-los. Resta, ara, que Generalitat i Incasòl — Institut Català del sòl — decideixin començar les obres, que no s'haurien d'allargar gaire en el temps. El govern acabarà de dissenyar quin ús es dóna als solars que quedin una vegada hagin desaparegut els edificis, que podrien substituir-se per zones verdes o aparcaments.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
Emprenyat per les xuminades
Una xuminada darrere l'altra, i a més cares! Reus, s'enfonsa i aquest alcalde es dedica arepara llambordes, places i placetes. Desperta, Reus i fes-los fora!

envia el comentari