Els pisos del carrer de Joan Coromines, un pols entre ocupes i policia

Una patrulla de la Guàrdia Urbana els vigila les 24 hores per evitar que tornin a 'punxar' l'aigua i la llum | Les famílies gitanes asseguren que no es mouran del lloc
Els pisos ocupats per famílies gitanes. | Laia Solanellas

Aquest divendres, 4 d'agost, operaris d'Endesa i d'Aigües de Reus, protegits per la policia, van tallar el subministrament d'aigua i llum de la quinzena de famílies d'ètnia gitana que ocupen, des de fa un parell de mesos, els pisos del carrer de Joan Coromines —a tocar del tanatori. Després de deixar sense aigua i llum als ocupes, la Guàrdia Urbana va precintar els comptadors per tal que no tornessin a «punxar-los».

D'això fa més de 72 hores. El matí d'aquest dilluns, 7 d'agost, dels balcons penjaven cartells en els quals es podien llegir frases com: «No al racisme» o «Tallar la llum és inhumà». I és que des que els operaris de les dues companyies van marxar, una patrulla de la Guàrdia Urbana custodia dia i nit els comptadors per evitar que els gitanos punxin, un cop més, l'aigua i la llum.

ReusDiari.cat s'ha posat en contacte amb els ocupes dels edificis en qüestió, que asseguren que no es mouran d'allà on són. «Intentarem recuperar el subministrament per tot els mitjans possibles», afirma un d'ells. «No sabem d'on ve l'ordre però estem fatal i necessitem una solució. No tenim ni idea d'on anar a reclamar però és que d'aquí no podem marxar, no tenim on anar», afegeix. De fet, s'estan plantejant, fins i tot, possibles mobilitzacions.

Des de la Guàrdia Urbana han confirmat a aquest mitjà que les ordres són mantenir-se controlant els comptadors. Només en cas que les ocupes abandonessin el lloc, el cos policial també ho faria. «Ells han dit públicament que tornaran a 'punxar' l'aigua i la llum així que, perquè no sigui així, es quedaran allí fins que creguin oportú», han recordat fonts oficials. En definitiva, un pols entre un costat i l'altre que no es podrà mantenir eternament.

 

Els pisos ocupats per famílies gitanes. | Laia Solanellas

 Comentaris
Sarai C.T.
Yo pregunto si todos tenemos que pagar por nuestros pisos y dejarnos el sueldo porque estos señores lo han de hacerle gratis ??por la misma regla de tres que me den a mí un piso y gratis claro yo para qué voy a pagar tampoco puedo .jaja. cuando a mí me den un piso ya todos los españoles entonces que les den también a ellos pero estamos primero otros
Reusenc2
Necesitats diuen????? Sense lloc on anar? Un necesitat busca feina desesperadamente, allí no treballa ni dios! Ni ganas de fer ho. Es mes facil quiexarse de racisme i esperar que tot els surti gratis. No es cert que no trobin feina per la seva raça, jo he treballat amb companys gitanos i son excelents treballadors i persones. Ells simplement volen viure per la cara. Que no tenen on anar?? D on han vingut llavors? El esperit sant els ha fet apareixer de cop? Totes necessitades?17 familes ?..
Pere
De un costat el banc amb una gestió desastrosa de pisos buits, per l’altra un clan mafiós que s’aprofita de la llei, fet per casos reals de necessitat i això no és un d'aquests casos. Qui tingui dubte, que vingui i vegi. No volen treballar, ni demanen una feina digne. Només volen un pis gratis. Els veïns i nostres famílies som els que sofrint tota aquesta situació. Només agrair a la urbana i Mossos la seva ajuda i implicació. La poca sensació d’ordre que tenim els ultimes dies es gracies a ells
Sòcrates
I jo em pregunto: Són tots de la mateixa família. Estic casi segur que si i, en aquest cas, perqué no es posen junts tots en un pis. Si no són familia directa segur que són compadres com diuen ells . O es que els interessa ocupar pervseparat per així rebre més ajuts.?
Reusenc2
Que estan fatal???? Si tant necessitats estan, que busquin feina per tirar endavant com tothom, no esperar que els hi donin tot, alegant que son gitanos i no els donen reina. No es questio de racisme, he treballat amb companys gitanos i son grans treballadors i grans persones,el tema es que es mes facill viure del cuento donant llastimetes i xafant la tranquilitat de un barri de gent treballadora. Que no tenen on anar? Que tornin d on han vingut i ens deixin tranquils!
Guineu
Molt soroll i poques nous. Acabaran fent els que els hi dongui la gana com sempre i ho pagarem entre tots com bons imbècils.
*
Son personas que si que trabajan, si que pagan impuestos, si están dispuestos a pagar pero no les dan una solución. En vez de ayudar sólo veo gente que destruye, vergüenza es la que da que tantas familias se vean en la calle y tantos pisos vacios y mientras el Ayuntamiento de Reyes en vez de ayudar sólo save empeorar la situación.
en respuesta a *
Teniendo en cuenta que la educación hasta cierta edad es gratuita en este país, lo que podrías haber hecho es estudiar y ahora tendrías un trabajo digno en lugar de estar robando la luz a los ciudadanos, pero no, es mas fácil robar y extorsionar que eso no cuesta esfuerzos para ti....lo llevas en la sangre... Tenéis mucha cara dura, aunque se que nunca lo reconoceréis. Es inútil discutir con vosotros...no sabéis estar en sociedad y queréis que la sociedad os mantenga....
Tela
Si no fueran gitanos ya hubieran venido los antidisturbios a desalojar, però claro són gitanos y pobrecillos y tal, por eso hay manga ancha con ellos en Todo, los vecinos lo teneis complicado la verdad me sabe mal, pagais para vivir en un barri digno y en dos dias serà el Mas Pellicer 2, però Mas caro.

envia el comentari