Comencen les obres de reordenació de la plaça de Villarroel sense talls de trànsit

La intenció és agilitzar la circulació viària d'un enllaç viari clau entre les rieres i les rondes
Imatge de l'actual plaça de Villaroel.
Imatge de l'actual plaça de Villaroel. | Google Maps

L'Ajuntament de Reus té previst iniciar la setmana que ve les obres de reordenació de la plaça de Villarroel, amb una inversió que el passat mes de maig informava que superaria els 50.000 euros. Es tractarà d'una actuació amb una durada prevista de dos mesos, que no comportarà talls de circulació de vehicles en un dels importants enllaços de la xarxa viària de la ciutat. El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana, conjuntament amb el servei municipal d'Enginyeria i l'empresa adjudicatària de les obres, han definit l'actuació en quatre fases per minimitzar l'impacte en el trànsit. De manera que mentre durin les obres, romandrà un carril de circulació obert per mantenir el trànsit, i només es tancarà en moments puntuals.

 

 

La plaça de Villaroel és un punt clau de la mobilitat a la ciutat, en fer d'enllaç entre la segona corona viària (les rieres) i la tercera corona (les rondes). L'Ajuntament de Reus ha adjudicat la construcció de la nova rotonda a l'empresa Obres Febial SL, per un import de 53.333,33 euros, amb l'objectiu d'ordenar el trànsit i millorar la seguretat de la circulació de vehicles en aquest punt de la ciutat. Les obres es completaran amb treballs complementaris d'asfaltat, enllumenat i enjardinament.

 

La intenció és agilitzar la circulació viària d'un enllaç viari clau 

 

La nova rotonda, dissenyada en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la regidoria de Via Pública, eliminarà l'actual distribució del trànsit per una única rotonda més senzilla que permetrà agilitzar la circulació viària. Així, el projecte preveu la construcció d'una illa central per canalitzar el trànsit prodecent dels carrers Batan, Pere el Cerimoniós, Cambrils i Riera d'Aragó. D'altra banda, el trànsit del carrer Eduard Toda accedirà a la plaça incorporant-se prèviament al carrer Batan.

 

La rotonda estarà formada per dos semicercles de 7,50 metres de radi, amb una separació entre centres de 22,65 metres. La rotonda actual quedarà dins la zona verda de la nova rotonda, així com un tram de la zona verda de l'actual illeta de la Riera d'Aragó. Al voltant d'aquesta illa central es construiran dos carrils de circulació de 3,10 metres d'amplada en els trams recte i de 4 a la zona corba.

 

Plànol del projecte de rotonda de la plaça de Villaroel.
Plànol del projecte de rotonda de la plaça de Villaroel. | Cedida

 

El projecte preveu la retirada de la zona verda que actualment hi ha a la intersecció amb el carrer del Batan, per tal que el tràfic procedent del carrer del Batan pugui incorporar-se a la plaça Villarroel. El trànsit procedent del carrer Eduard Toda s'incorporarà al carrer del Batan, donant prioritat a aquest últim. Per poder canalitzar el trànsit en aquesta intersecció, s'ha previst la construcció d'un tram de noves voreres al carrer Eduard Toda, així com la construcció d'una illeta al final del carrer del Batan. També s'han previst passos de vianants.
 



Comentaris

envia el comentari