Mònica Terribas pronunciarà una conferència a l'Institut Baix Camp de Reus

Frederic Recasens, director de delCamp.cat prendrà part a les jornades amb una xerrada el dijous

Imatge d'arxiu de l'institut Baix Camp
Imatge d'arxiu de l'institut Baix Camp | delCamp.cat

L'actualitat i el món de la comunicació prendran un paper protagonista a l'Institut Baix Camp la setmana vinent. El centre organitza les primeres Jornades Eurocamp entorn del món de la comunicació entre dijous 19 d'abril i divendres 20. Hi participaran professionals del sector amb l'objectiu de fomentar entre els alumnes l'interès per l'actualitat i la reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació a la societat, així com abordar la relació entre els adolescents i els periodistes o experts vinculats als mitjans.

Mònica Terribas entre les ponents

Les jornades estan organitzades per a l'alumnat de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius del mateix Institut Baix Camp. Cada conferència durarà 45 minuts i les impartiran professionals d'àmbit català, com Mònica Terribas o Francesc Garriga, presentador d'El Club de la Mitjanit; però també de l'esfera local, com Frederic Recasens, director de delCamp.cat, o periodistes de la majoria de mitjans de comunicació del territori. Més enllà de la vessant mediàtica, també impartirà una de les xerrades el politòleg Carles Rútia.

A més de les conferències, les jornades també compten, per als alumnes de 4t d'ESO que formen l'equip de la revista de l'institut «Al Loro», amb una visita a les instal·lacions de Cadena SER. Des del centre educatiu s'han dissenyat aquestes jornades amb la idea de repetir-les, expliquen, de manera anual. Aquest curs escolar, en tractar-se de la primera edició, s'han programat continguts generals, mentre que en el futur es preveu que se celebrin al voltant d'aspectes més concrets i específics del món de la comunicació.

Incentivar el pensament crític

Més enllà d'explicar o reflexionar sobre el món dels mitjans de comunicació i el seu paper en la societat, les jornades també volen incidir directament en la mentalitat de l'alumnat. A través de les conferències de professionals del periodisme i la comunicació es vol afavorir «una mentalitat crítica i qüestionadora del món, analitzar l'ús que fan els adolescents d'Internet i de les xarxes socials, i estimular l'habilitat comunicativa de l'alumnat».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari