L'escola Isabel Besora de Reus se sent «enganyada» per la Generalitat i l'Ajuntament

La supressió d'un grup de P-3 ha comportat que la comunitat educativa carregui contra les administracions

Escola Isabel Besora de Reus
Escola Isabel Besora de Reus | Miguel Cabrerizo

El període de preinscripció escolar a Reus continua mogut i ara és la comunitat educativa de l'escola Isabel Besora qui està en peu de guerra. Fa uns dies era el PSC qui acusava el govern local de mala planificació i de deixar 78 famílies sense la primera opció escollida per als seus infants a P-3. El govern i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat sortien al pas acordant la reobertura d'un grup de P-3 a l'escola Eduard Toda per pal·liar, explicaven, l'excés de demanda, i informaven que es mantenia el tancament de dos grups d'aquest curs a la ciutat, a l'escola Joan Rebull i a la Isabel Besora. Encara en aquest debat, el govern de Reus va presentar un estudi amb el qual ratificava la seva aposta pel model de zonificació escolar, un estudi que, segons el PSC, demostra que el govern local no combat la segregació escolar.

Se sent «enganyada»

Professorat, famílies i personal no docent de la Isabel Besora se senten enganyats i consideren que s'ha pres l'oportunitat a moltes famílies d'accedir a l'escola amb la supressió del grup de P-3. Apunten que, durant la preinscripció, s'oferien 25 places i sabien que hi havia 20 germans d'alumnes del centre amb edat d'entrar en aquest curs. Això va provocar, apunten, poca demanda de les 30 famílies noves que s'havien interessat per l'escola durant les jornades de portes obertes. Amb tot, el centre va rebre més demanda que oferta tenia, però no en la proporció de cursos passats, segons expliquen en un comunicat.

L'Escola Isabel Besora introduirà, per segon any, treballadors amb Síndrome de Down.
L'Escola Isabel Besora | delCamp.cat

Carreguen contra el govern local i el Departament d'Ensenyament

La comunitat educativa del centre considera que se'ls ha deshumanitzat i tractat tan sols com números. Acusen les administracions de buscar la confrontació entre centres de la ciutat i hi provoca diferències comparatives. Recorden que la Isabel Besora es troba en un barri amb famílies joves amb infants, amb un edifici nou, i amb excedent de demanda cada curs. Asseguren que el govern ha ignorat tot això i ha decidit suprimir igualment un grup de P-3,  «perdre un grup suposa, en gairebé tots els casos, la reducció progressiva d'una línia de l'escola, amb la consegüent pèrdua de professionals i recursos» alerten.

L'estudi de l'Ajuntament

L'estudi presentat per l'Ajuntament de Reus, afirmen, desaconsellaria tancar un grup de P-3 a la Isabel Besora, i és que es tracta d'una escola amb «correspondència entre la població de les escoles de la ciutat i la gent que viu al municipi», segons l'estudi. El govern, per la seva banda, va justificar el tancament de grups per la distribució de la demanda, i és que la zona sud de la ciutat va quedar més saturada que la nord i, per tant, es va decidir reobrir el grup de P-3 que es va tancar cursos enrere a l'escola Eduard Toda i, en canvi, suprimir un grup al Joan Rebull i un a la Isabel Besora.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari