La Guàrdia Urbana incorpora quatre agents i té previst sumar-ne nou més

Amb aquests reforços, que s'incorporen el dilluns 9 de juliol, seran 145 policies
La Guàrdia Urbana de Reus continua creixent
La Guàrdia Urbana de Reus continua creixent | Cedida

La Guàrdia Urbana de Reus comptarà amb quatre nous agents el proper dilluns 9 de juliol. Amb aquestes incorporacions, la plantilla ja compta amb 145 polícies que vetllan per la seguretat de la població reusenca. 
Aquests quatre policies van superar l'oferta de formació oberta l'any 2016 i han finalitzat recentment la seva formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès. De fet, es van graduar el passat dijous 5 de juliol. Hi havia quatre agents més dins l'oferta de formació, però en tenir ja la formació específica, es van incorporar directament a la Guàrdia Urbana, on ja exerceixen el seu càrrec. 
 

Previstos nou efectius més

Però l'Ajuntament de Reus no vol que la cosa quedi aquí i ja ha engegat el procés de selecció de nou places més per a reforçar el cos de seguretat. Està previst que aquest procediment es prolongui fins a finals d'estiu. 
 
Als darrers anys la Guàrdia Urbana va perdre alguns efectius per jubilacions i ara era el moment de reforçar el cos per tal d'augmentar la seguretat de la ciutat. Ja no té el pla d'ajust que prohibia contractar policies i per això s'amplia la plantilla. 
D'aquesta manera, el protocol a seguir seria el mateix que ara: aquells que ja tinguin al seu poder la titulació específica podran incorporar-se directament al cos de seguretat de la Guàrdia Urbana, mentre que aquells que no disposin d'aquest certificat hauran de fer el curs a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. 
 

Incorporacions recurrents últimament

El passat mes d'octubre la Guàrdia Urbana també va incorporar quatre agents més, encara que eren en pràctiques. Han de ser supervisats per un altre agent durant un any complet. Quan els 365 dies passin, ja seran un agent més de la patrulla. A més, també es va comprar una furgoneta d'atestats per la Guàrdia Urbana fa poc. 


Comentaris

envia el comentari