Jordi Compte: «Ara no tenim cap projecte més que la piscina coberta»

El president del Club Tennis Reus Monterols explica a delCamp.cat amb quin bagatge i quins projectes agafa de nou les regnes del club

Jordi Compte, president del Club Tennis Reus Monterols
Jordi Compte, president del Club Tennis Reus Monterols | Jordi Olària

Jordi Compte ha revalidat el seu càrrec com a president del Club Tennis Reus Monterols el passat mes de maig. Després de sis anys i alguns projectes tancats i d'altres per engegar, afronta un mandat de quatre anys que vol culminar amb algun projecte que el soci pugui sentir-se seu, però sense descuidar el manteniment i el dia a dia de l'activitat a un Monterols que, segons explica Jordi Compte, gaudeix de bona salut tant pel que fa a la faceta social com a la financera, una salut de la qual hem parlat en la següent entrevista.

La voluntat de seguir

—Per què vau decidit tornar-vos a presentar?

—Bàsicament perquè encara tenia il·lusió de fer-ho i tota la junta també tenia ganes de tornar-se a presentar; això em va fer decidir a intentar complir, entre el mandat anterior i aquest, una etapa de 10 anys com a president del Monterols.

—I per rematar una feina que havíeu començat el mandat anterior?

—Sí; jo de totes maneres, sempre dic que ja vinc de dues legislatures anteriors, de la junta de l'anterior president, i ja teníem projectes en marxa, com el Nou Monterols, el projecte del gimnàs, però també d'altres com la guarderia, condicionar el camp de futbol i posar-hi gespa... eren projectes que van començar ara fa sis anys i que hem tancat ara.

—En el capítol de projectes també hi havia la piscina coberta.

—Sí, de tots els punts del nostre decàleg és l'únic que no hem complert, i no és que l'haguem oblidat o descartat, simplement està en 'stand by' perquè la inversió és important. Ens vam assessorar, vam encarregar un avantprojecte que tenim fet, però a nivell financer se'ns va indicar que no era el moment adequat pel deute que encara teníem, sobretot, del projecte del Nou Monterols.

Entre aquest any i l'any vinent estarem per sota del 50 % del deute inicial i, per tant, ja podrem pensar en un nou projecte a dos o tres anys vista que, evidentment, haurà d'aprovar el soci pel volum econòmic, però també perquè és un projecte que ha de quedar al club i que els socis han de voler que hi sigui.

Les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols
Les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols | Jordi Olària

 

La salut del Tennis Monterols

—Comentàveu la qüestió del deute, quina és la salut financera del Club Tennis Monterols?

—El club sempre ha estat en una situació financera bona; és evident que amb aquell projecte es va haver d'anar més amb cura a l'hora d'afrontar-ne de nous. Quan vam afrontar el projecte del Nou Monterols, altres projectes van quedar en un segon pla, perquè també el vam fer amb la idea d'aconseguir més socis, de donar un valor al soci i la seva quota per tal que qui estigi aquí no marxi i en puguin venir de nous.

El creixement ha estat positiu i la salut financera sempre ha estat bona, perquè tant la junta anterior com l'actual tenim clar que, per sobre de tot, hi ha la salut financera del club, que no es pot estirar més el braç que la màniga. El primer punt que dúiem al decàleg quan ens vam presentar era que qualsevol projecte que es presentés o s'engegués es farien sempre sense demanar cap esforç addicional als socis, ni amb un augment de quotes ni amb derrames. En aquests sis anys això s'ha acomplert.

Les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols
Les instal·lacions del Club Tennis Reus Monterols | Jordi Olària

 

—Parleu del pes del soci, quina vida social hi ha, ara mateix, heu guanyat socis?

—N'hem guanyat, crec que el Nou Monterols va ser el punt d'inflexió per al club. Això no vol dir que abans del Nou Monterols estigués malament, ni molt menys, però si s'havien d'afrontar nous projectes no es podia fer sobre la massa social que hi havia abans del Nou Monterols. Això ens ha portat nous socis sobretot els primers anys, ara hem arribat a una estabilitat important. Estem al voltant de 2.350 socis més o menys.

—El projecte del Nou Monterols ha afectat el manteniment de les instal·lacions anteriors?

—No, si una cosa tenim clara és que el manteniment ha de ser no només òptim sinó excel·lent. Crec que a la gent que ve li agrada el club com està, les instal·lacions estan en òptim estat, i això que hem anat creixen, tenim més pistes de pàdel que ara fa sis anys, tenim el camp de futbol amb gespa artificial, la guarderia... Els projectes s'han anat incorporant a mesura que econòmicament era viable. El següent pas és una sala polivalent, que ara no tenim i que volem fer servir a l'estiu per als campus, però també durant l'hivern quan calgui.

Imatge d'arxiu del Club Tennis Reus Monterols
Imatge d'arxiu del Club Tennis Reus Monterols | Josep Martí

 

El futur del Monterols

—El projecte de la guarderia és dels que els socis reclamaven, o dels que es valoren ara que hi és?

—És com totes les instal·lacions, t'aplaudeix qui en fa ús. Qui et reclamava la guarderia ara fa sis anys perquè tenia nens de tres anys, ara els té de nou o deu, hi passa per davant i ni se la mira; evidentment, en canvi, qui té canalla petita ara ho agraeix. El club sempre ha intentat cuidar la qüestió familiar, i jo sempre he pensat que, per qualsevol club, sigui de tennis o no, perquè la base social persisteixi en el temps cal tenir una base de nens i nenes importantíssima.

—Teniu l'escola de tennis plena, hi ha marge per seguir creixent?

—Les escoles estan al límit, a la de pàdel encara hi ha marge per créixer, té potencial. La de tennis està a un límit en què podem absorbir tres o quatre nanos més, però no 50, perquè a nivell d'instal·lacions, entrenadors i ocupació de pistes no ens ho podem permetre. També és cert que no ens consta que ningú que s'hi hagi interessat s'hagi quedat fora, sempre intentem encabir-los, però a nivell d'escola, el creixement és complicat. Com a club hem d'anar a buscar socis per cobrir els que puguin marxar cada any, i ja fa temps que no fem campanyes específiques perquè, ara mateix, no tenim la necessitat imperiosa d'incorporar nous socis.

Imatge d'arxiu del Club Tennis Reus Monterols
Imatge d'arxiu del Club Tennis Reus Monterols | Josep Martí

 

—Pel que fa als projectes de futur, us seguiu plantejant la piscina coberta?

—Sí, com a projecte gros sí, la resta, de menys magnitud, aniran sorgint, ara mateix no en tenim cap sobre la taula. Teníem la guarderia, que ja l'hem acabat i ha estat prou important, estem parlant d'entre 80.000 i 90.000 euros. Tenim la sala polivalent, als vestuaris antics, que quan podem hi anem actuant, però tampoc ho farem de cop. Ara no tenim cap projecte més que, a tres o quatre anys vista, la piscina coberta.

Això ja ho vaig dir fa tres anys, i algú pot dir 'fa tres anys ja vas parlar de la piscina coberta, ara tornes a dir que d'aquí a tres', però tampoc tinc per què enganyar. El que és cert és que, a nivell intern, a la junta, ens faria molta gràcia presentar un projecte cap al final del nostre mandat que fos real, viable i que la gent ho acabés votant per tot el que comporta.

La piscina coberta comporta avantatges, però evidentment també comporta una qüestió prou important per un equip directiu com és el seu manteniment, i això s'ha de valorar molt bé. A mi sí que m'agradaria presentar el projecte perquè jo crec que, al nostre club, si hi hagués la piscina coberta ja no sé què més podria desitjar, com no ens poséssim amb l'hoquei...—imagina entre rialles—.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari