Els Casals d'Estiu enceten temporada amb un increment d'inscripcions

Actualment el nombre d'inscripcions setmanals sol·licitades per a tot l'estiu és de 1.885, amb un altre lleuger increment respecte l'any passat
Imatge d'un dels Casals d'estiu de l'any passat.
Imatge d'un dels Casals d'estiu de l'any passat. | ReusDiari.cat

Els Casals d'Estiu del programa 'Regala't l'estiu' han iniciat aquesta setmana l'activitat amb un increment de les inscripcions respecte a l'any passat. Els cinc casals ofereixen aquest mes de juliol una mitjana de 450 places setmanals, de les quals ja se n'han ocupat 437, una xifra que és superior a la passada edició, quan hi havia 398 inscrits. Actualment el nombre d'inscripcions setmanals sol·licitades per a tot l'estiu és de 1.885, amb un altre lleuger increment respecte al darrer exercici, quan es va situar en 1.690 en les mateixes dates.

Els casals estan organitzats directament per les AMPES i les Entitats de lleure (esplais i agrupaments escoltes), que van dirigits a infants d'entre 3 i 12 anys, van començar el passat dilluns 25 de juny i duraran dos mesos més fins el 7 de setembre. Es duen a terme a les pròpies seus o a les escoles fent ús social de les mateixes, organitzats de dilluns a divendres, de nou del matí a una del migdia, amb la possibilitat de gaudir de serveis complementaris d'acollida i de menjador.

 

Cinc entitats s'han adherit a la convocatòria de subvenció que ha promogut la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística. Han estat el casal de lleure 18-AEG Ben Enllà, el Casal Joan Rebull, el Casal la Vitxeta, el Casal Pi del Burgar i el Casal Fem-nos Amics. Cadascun ofereix diferents ofertes educatives i esportives en el seu projecte. Tots proposen als infants un gran ventall d'activitats de lleure de caràcter educatiu amb les quals els més menuts podran gaudir de l'estiu d'una forma divertida i participativa, des de jocs d'aigua fins a sortides de proximitat, passant per activitats esportives, dansa o gimcanes.

 

Imatge del dia de la presentació del programa 'Regala't l'estiu'
Imatge del dia de la presentació del programa 'Regala't l'estiu' | cedida

 

Nou escoles formen part del programa


Les activitats compleixen amb la normativa de la Generalitat de Catalunya pel que fa al nombre i titulació de l'equip dirigent i al ràtio de monitors per infants, entre altres. Nou escoles obertes amb motiu de les activitats d'estiu Els Casals d'Estiu del programa "Regala't l'estiu" formen part de l'oferta de casals de la campanya d'estiu que promou l'Ajuntament de Reus. Aquestes escoles són l'Escola General Prim, l'Escola Pompeu Fabra, l'Escola Joan Rebull, l'Escola la Vitxeta, l'Institut i Escola Pi del Burgar, l'Escola Rubió i Ors, l'Escola Rosa Sensat, l'Escla Mowgli i l'Escola Alberich i Casas.Comentaris

envia el comentari