Qui són les 22 persones investigades pel cas Traiber?

Aquest dimarts es van desimputar una trentena llarga de metges i una desena de treballadors

Imatge del gerent de Traiber
Imatge del gerent de Traiber | delCamp.cat

Després que el jutge del cas INNOVA, Diego Álvarez de Juan, hagi desimputat aquest dimarts, una trentena llarga de professionals mèdics i de l'empresa Traiber, queden encara una vintena de persones investigades per aquesta peça separada de la macrocausa judicial. Per una banda hi ha el gerent de l'empresa, Lluís Márquez, a qui s'imputen tretze presumptes delictes.

Esfera política, empresarial i sanitària

Precisament el cas Traiber va ser protagonista de les darreres eleccions municipals, celebrades l'any 2015, quan tan sols dies abans dels comicis es va detenir l'aleshores tinent d'alcalde i presidenta del Grup Salut, Teresa Gomis. Tan ella com el regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, són els únics càrrecs polítics imputats a hores d'ara, i investigats per correus electrònics i reunions mantingudes amb i sobre Traiber. En concret s'estudien presumptes delictes societaris, de falsedat documental, contra l’administració pública, de blanqueig de capitals i contra la salut pública

La branca empresarial

Les investigacions del cas també tenen una branca empresarial en el si del Grup Salut reusenc, i és que també s'investiga els exdirectius de Sagessa Enric Agustí, Lluís Nualart, José Augusto García Navarro i Joan Maria Benet; dos directius del grup, Carles Abelló i Antonio Foz; el director gerent d'Activa Mutua 2008, Miquel Àngel Puig; i els empresaris Francisco Javier Gomà i Àngel Barberan.

En concret a Traiber, empresa que fabricava pròtesis sanitàries, s'imputen presumptes delictes a Lluís Márquez, gerent de la companyia, a qui s'investiga per possible prevaricació i malversació de caudals públics, delicte d’alteració de preus en concursos i subhastes públiques, delicte de tràfic d’influències, delicte de suborn, delicte d’omissió del deure de perseguir delictes, delicte de societari, delicte de frau a l’administració, delicte d’estafa, delicte de corrupció entre particulars, delicte de falsedat documental, delicte contra la salut pública i delicte de blanqueig de capital.

Els mateixos presumptes delictes s'investiguen en el cas de Mercè Carmona —coordinadora tècnica de Traiber— i Eduard Correcher —«administratiu i secretari del cap». Són els únics treballadors de Traiber encara imputats, i és que en l'auto d'aquest dimarts, el jutge ha arxivat provisionalment la causa per a deu persones més de l'empresa.

L'àmbit sanitari

Després de l'arxivament provisional de la causa queden vuit professionals de l'àmbit sanitari investigats, que són els doctors Xavier Trenchs, de l'Hospital Tres Torres, Antonio Ruiz, Eva Planes, Rodrigo Miralles i Xavier Llauradó, Josep Giné, cap del servei de Traumatologia i cirurgia ortopèdica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona; i els doctors Antonio Buñuel i Miquel Josep Bel, que haurien operat el maig de 2014 a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona un pacient amb pròtesis Traiber en mal estat i no ho haurien comunicat a les autoritats pertinents.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris
Indigencia Judicial
Quina mena de jutges tenim que mantenen la imputació a metges que fa 2 anys que són morts. Les causes penals cauen amb la defunció, com va passar amb el cas de Rita Barberà.

envia el comentari