Separen en dues la peça que investiga les pròtesis en mal estat de Traiber

El cas Innova suma des d'avui quinze peces separades | El superjutge separa les pressions als metges de les afectacions als pacients de les pròtesis caducades
Imatge d'arxiu de la seu de Traiber, al polígon Mas de les Ànimes. | Cedida

 

El jutge del cas Innova ha separat en dos la instrucció de les pròtesis presumptament caducades i en mal estat fabricades per l'empresa Traiber de Reus, de manera que ara el cas que investiga la corrupació política dels darrers anys a l’Ajuntament de Reus suma una altra peça i en total, són quinze, tal com ha avançat en exclusiva l’agència EFE a Tarragona. El superjutge Diego Álvarez de Juan, instructor del cas i responsable del jutjat número 3 de Reus, ha partit en dos la peça 4 de cas Innova, que investiga una presumpta trama de corrupció dins del grup d'empreses municipals Innova de Reus.

Aquesta derivada investigava les pròtesis fabricades per l'empresa Traiber i les suposades pressions que van exercir l'exprimera tinent d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, i l'exregidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, els dos de CDC, perquè les comprés l'hospital de Sant Joan de Reus. Aquesta peça incloïa, fins ara, a més de seixanta investigats, la majoria, personal mèdic i un centenar de perjudicats. El cas estava sota secret d’actuacions per preservar les històries clíniques i les dades més sensibles dels pacients, ja que els hospitals poden tenir responsabilitat en els fets.

 

Com tota la documentació ja és al jutjat, el magistrat ha aixecat també el secret d'aquesta part per obrir la peça separada número 15, que se centrarà en els pacients afectats, tal com detalla l’agència EFE en un teletip d’aquest matí. L'advocat defensor de diversos dels pacients, Emilio Ortiz, ha qualificat de «lògica i molt bona decisió del jutge» l'obertura d'aquesta nova peça separada. Arran d’aquestes novetats, el jutge ha ajornat la declaració de Luis Márquez, responsable de Traiber, prevista pel passat 26 de setembre, perquè les parts puguin examinar l'exhaustiva documentació dels pacients perjudicats.

El #casInnova, peça a peça
El cas Innova acumula un centenar d'imputats, milers de folis de sumari i fins al moment, catorze peces separades:
 
— Peça principal: Les factures que Carles Manté cobrava d'Innova i que Josep Prat i Lluís Miquel Pérez autoritzaven. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 1:Cas Shirota. Investiga la creació d'una empresa avalada 100% per l'Ajuntament de Reus tot i ser de capital mixt. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 2: Cas Jorge Batesteza. Investiga el cobrament irregular de factures de l'arquitecte Batesteza durant la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus. (reoberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 3: Causa secreta.
 
— Peça separada 4: Investiga l'empresa Traiber, les seves pròtesis i les relacions entre l'empresa i l'Hospital Sant Joan de Reus. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 5: Investiga les incompatibilitats de Josep Prat quan va acumular diferents càrrecs a Innova i a empreses privades. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 6: Investigava pressions de Prat i Manté a Carles Pellicer i a Teresa Gomis (Arxivada).
 
— Peça separada 7: Investiga les adjudicacions de serveis d'ambulàncies a l'empresa Ambulàncies Ebre. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 8: Investiga la construcció del CAP Vila-seca. Hi està imputat Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona. La peça es va traslladar a l'Audiència Provincial de Tarragona tot i estar relacionada amb el cas Innova gràcies a un recurs de la defensa de Poblet. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 9: Causa secreta.
 
— Peça separada 10: Investiga si la Generalitat va pagar la defensa de Josep Prat. S'investiguen correus entre Prat i els llavors conseller Boi Ruiz i el que llavors va ser secretari general del Govern, Germà Gordó. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 11: S'investiguen les subvencions que l'empresa Reus Esport i Lleure va pagar al CF Reus Deportiu. (Oberta, fase d'instrucció).
 
— Peça separada 12:
Causa secreta.
 
— Peça separada 13:Investiga la compravenda d'un solar públic per a la instal·lació d'un supermercat. (Pendent d'arxiu).
 
— Peça separada 14:
Investiga l'adjudicació de serveis de neteja de l'Ajuntament de Reus. (Oberta, fase d'instrucció). 

— Peça separada 15: Traiber. Peça separada de la 4, que investiga les afectacions en els pacients amb pròtesis Traiber.Comentaris

envia el comentari