Les primàries obertes de Reus es posen en marxa

Els adherits al projecte s'han reunit aquest dijous per començar-lo a estructurar
Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus
Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus | Jordi Olària

Després de setmanes de recollir adhesions al projecte, les primàries obertes independentistes es comencen a estructurar. Aquest dijous s'ha celebrat la primera reunió on el grup impulsor ha citat totes les persones que s'havien adherit perquè en fossin partícips. Sense detalls sobre la dinàmica o el resultat de la trobada, alguns dels seus responsables han comunicat que dilluns al migdia es donarà a conèixer públicament l'estat i el full de ruta d'aquestes eleccions primàries.

Primàries republicanes

L'objectiu d'aquesta plataforma és constituir una llista electoral que pugui aglutinar tot l'independentisme per tal de guanyar l'alcaldia de Reus. En paral·lel a projectes en el mateix sentit a altres municipis de Catalunya, el més conegut dels quals l'encapçala Jordi Graupera a Barcelona, volen superar la dinàmica pròpia dels partits polítics. Sense haver rebut el suport explícit de cap partit o entitat, volen aplegar prou suports perquè PDECat, ERC i la CUP s'avinguin a presentar una única llista electoral.

La seu d'Òmnium ha acollit la primera reunió de les primàries republicanes de Reus
La seu d'Òmnium ha acollit la primera reunió de les primàries republicanes de Reus | Jordi Olària

 

L'ANC debat la situació

L'Assemblea Nacional de Catalunya s'ha posicionat, per mitjà del seu secretariat nacional i d'alguns de locals, respecte a la idea de primàries obertes amb mentalitat republicana. A Reus, aquesta mateixa setmana la directiva municipal va alinear-se amb la junta nacionalmostrant-se favorable a unificar les candidatures dels partits independentistes als municipis de més de 20.000 habitants. Amb tot, aclarien, aquesta postura caldrà que la ratifiqui l'assemblea local de cada poble i ciutat.

 

Malgrat mostrar-se favorable a la idea de convertir les eleccions del maig del 2019 en un nou encontre entre independentisme i unionisme, l'ANC de Reus no ha pres cap postura en relació al projecte de primàries obertes que aquest dijous ha començat a caminar. Més taxatius han estat els partits que podien sentir-se interpel·lats que, almenys fins ara, han engegat la maquinària pròpia de cara a les eleccions municipals.

 

Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus
Primera reunió d'adherits a les primàries republicanes de Reus | Jordi Olària

 

Sense la predisposició dels partits

ERC va revalidar Noemí Llauradó com a futura cap de llista, de la mateixa manera que el PDECat va tornar a escollir Carles Pellicer per ocupar el primer lloc de la butlleta. Pel que fa a la CUP, aquesta mateixa setmana repetien que serà l'assemblea local del pròxim 14 de juliol qui decidirà el paper que jugaran el maig de l'any vinent.Comentaris

envia el comentari