El Tribunal de Comptes condemna Josep Prat a tornar 900.000 euros pels pagaments irregulars de Manté i Batesteza

La jutgessa ha declarat injustificadesles feines de de l'exdirector del CatSalut i parcialment injustificades les de l'arquitecte
Josep Prat sortint dels jutjats de Reus | ACN

El Tribunal de Comptes ha condemnat Josep Prat a retornar 900.120,82 euros a l'Ajuntament de Reus pels pagaments irregulars que va autoritzar a l'exdirector del CatSalut i propietari de CCM Estratègies i Salut, Carles Manté, i l'arquitecte, Jorge Batesteza. Tal com explica el 'Reusditigal.cat', aquesta sentència declara injustificats els pagaments realitzats a Manté pels dos contractes signats amb l'antiga Innova, i considera justificats els pagaments a Batesteza en una etapa inicial, però no posteriorment. La jutgessa de la secció 2 del Tribunal de Comptes, Margarita Mariscal de Gante, que s'ha encarregat del cas, també ha condemnat a l'Ajuntament de Reus a pagar les costes processals de l'exalcalde Pérez.  El veredicte és en primera instància i, per tant, les parts poden presentar un recurs.

En el document de 26 pàgines que inclou la sentència, la jutgessa Mariscal de Gante explica que «no s'ha presentat cap document o informe fet per CCM Estratègies i Salut en virtut dels contractes signats amb Innova, el que resulta significatiu atenent l'objectiu del mateix consistent en funcions de consultoria estratègica». A més, durant les declaracions de Prat i Manté durant el judici cap dels dos van poder justificar els pagaments ni van presentar cap document que els confirmés. Per la seva banda, la defensa de Josep Prat va intentar acreditar que no s'havia produït cap dany a l'erari públic perquè els pagaments totals de 720.000 euros obeïen a un suposat pacte d'increment del concert amb el Servei Català de Salut. El tribunal no ha acceptat aquesta argumentació.

 

En el cas de l'arquitecte Jorge Batesteza, la sentència considera justificats els pagaments pels seus treballs dels anys 2007 i 2008, ja que l'investigat va presentar diferents informes acreditatius. A més, Mariscal de Gante afirma en la seva sentència que «queda provat que Batesteza va intervenir en el projecte del nou hospital acudint a la majoria de reunions que es van fer en les diverses empreses que intervenien fins al maig de 2009, tant en les visites d'obra que es feien algunes vegades al mes com en les comissions de seguiment». Tot i això, a partir del maig del 2009, la magistrada assenyala que Bastesteza va exercir les mateixes tasques de representació de l'empresa encarregada de construir el nou hospital i no de la seva empresa, Euroconsult. Per tant, la jutgessa considera provat que l'arquitecte va realitzar la feina una vegada i la va cobrar dues i, d'aquesta manera, ha declarat il·legals els pagaments d'un total de 180.000 euros dels 320.000 euros que volia recuperar el consistori reusenc.

La denúncia presentada per l'Ajuntament de Reus també demanava el rescabalament d'unes retribucions pagades a Josep Prat i Xavier Sarrà per valor de 190.341 euros i de 6.264,15 euros, respectivament. Aquests pagaments es van realitzar des de l'any 2009 fins al 2011. En el primer dels casos es demanava una responsabilitat comptable solidària per al mateix Prat i l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez, i en el segon, una responsabilitat única per a l'exdirector d'Innova. Al final, Mariscal de Gante no ha acceptat les demandes del consistori i l'ha condemnat a pagar les costes processals de l'exalcalde Pérez.Comentaris
Observador
Vaja en lletra petita però l'ajuntament condemnat a pagar les costes per intentar perseguir a l'ex-alcalde, suposo que ho pagarà la CUP i Vidal això?

envia el comentari