La via pública capitalitza les queixes dels «dilluns amb l'alcalde»

El batlle de Reus duu a terme un seguit de trobades obertes als veïns dels barris de la ciutat als centres cívics

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, duu a terme trobades amb veïns als centres cívics
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, duu a terme trobades amb veïns als centres cívics | Jordi Olària

La manca de llum, els sorolls al voltant dels bars o la ubicació de les parades d'autobús són qüestions freqüents a les trobades que, quinzenalment, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, duu a terme a diferents centres cívics de la ciutat. Les ha titulat «dilluns amb l'alcalde», i són una mesura de proximitat que Pellicer vol que serveixin per conèixer els principals problemes dels barris i que els veïns els els puguin comentar directament. La mesura se suma a altres iniciatives com les «convivències» — dos dies en què Pellicer es desplaça a un barri concret — i ha estat titllada d'electoralista per alguns grups de l'oposició, i regidors com Edgar Fernández, de la CUP, hi han ironitzat.

Manca de llum a la via pública

Una de les reclamacions més repetides en el cas de la trobada d'aquests dilluns, al Centre Cívic Migjorn, ha estat la manca de llum en alguns punts del Barri Fortuny. La presidenta de l'associació de veïns, Cori Balanyà, que ha participat en aquest «dilluns amb l'alcalde», explica que «és el problema que preocupa més els veïns». Pellicer afirma que es tracta d'una problemàtica que ha sorgit arran dels canvis en l'enllumenat pel qual s'han substituït les bombetes de mercuri per llums led. Al radi d'il·luminació d'aquestes bombetes, més eficients i sostenibles, és menor del que tenien les de mercuri, i ja s'està treballant en una solució, que podria passar per instal·lar fanals nous entremig dels que hi ha actualment.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, duu a terme trobades amb veïns als centres cívics
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, duu a terme trobades amb veïns als centres cívics | Jordi Olària

 

Tres passos

Quan un veí entra a un centre cívic per trobar-se amb l'alcalde — durant les dues primeres jornades va rebre una vintena de persones durant entre quinze i vint minuts — es troba amb un primer equip que fa el buidatge de les reclamacions que tenen. El següent pas és trobar-se amb el batlle, a qui li torna a explicar perquè ha edcidit anar-lo a veure i, finalment, «l'endemà mateix», manté Pellicer, l'equip corresponent del consistori comença a estudiar la proposta o la queixa. La valoració per part del batlle és molt bona, i assegura que «si se m'hagués acudit abans, ho hagués fet abans», i els veïns i veïnes amb qui ha pogut parlar delCamp.cat també ho valoren positivament.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on

Comentaris

envia el comentari