La CUP de Reus proposa establir parades de bus a demanda per a dones

Proposaran al ple que es puguin fer aturades entre parades per millorar la seguretat | També volen millorar els espais públics de joc de la ciutat
Marta Llorens i Marta Puig durant la roda de premsa
Marta Llorens i Marta Puig durant la roda de premsa | Jordi Olària

Que els vehicles de Reus Transport puguin aturar-se entre dues parades si una dona ho demana. Aquesta és una de les propostes que la CUP portarà al plenari municipal del pròxim dilluns. Com ja han fet PSC per una banda i Ciutadans per l'altra, els cupaires han exposat, avui, quines mocions presentaran a la sessió plenària d'aquest mes de juliol. Per una banda reclamen que s'abordi la mobilitat de la ciutat des d'una perspectiva feminista, una postura que es pot plasmar, apunten, amb aquesta parada a demanda o incorporant línies nocturnes als busos reusencs. Per altra banda reclamen un treball ampli amb tots els actors implicats per millorar els espais públics de joc i per fer més accessible el lleure infantil i juvenil durant l'estiu.

Perspectiva feminista

La proposta cupaire s'emmarca, expliquen, en una visió feminista de la ciutat, que afirmen que ha d'aplicar-se a totes les àrees de govern i gestió. En l'òptica de la mobilitat, la portaveu cupaire Marta Llorens i la regidora Marta Puig, posen sobre la taula la manca d'autobusos nocturns a Reus. Afirmen que, al consell d'administració de Reus Transport, sempre s'argumenta que no hi ha demanda per implementar-los.

 

A més d'aquesta mesura, des de la CUP consideren que seria positiu que hi hagués un mecanisme que permetés a qualsevol dona demanar  que l'autobús que està utilitzant pugui aturar-se entre dues parades reglades per deixar-la més a prop de casa. Amb tot, consideren imprescindible el treball conjunt amb la plantilla de Reus Transport, «que és qui coneix les línies i els recorreguts», per tal que les modificacions siguin les òptimes.

 

Imatge d'arxiu d'un autobús municipal.
Imatge d'arxiu d'un autobús municipal. | delCamp.cat

 

Treball en xarxa

La portaveu Marta Llorens ha explicat que es tracta d'una iniciativa «que ja fa mesos que està en marxa a Donosti i que s'engega també a Barcelona i Sabadell». A més, Tant Terrassa com Tarragona han aprovat mocions similars que la CUP, afirma, treballa en xarxa per anar reproduint on consideren convenient. Entenen, expliquen, que és una mesura en la qual és necessària la discriminació positiva, però que no té per què limitar-se, en un futur, a les dones.

 

Persones amb la mobilitat reduïda

En cas que la moció prosperi, i si s'acaba executant, la formació anticapitalista no descarta que es pugui ampliar a altres col·lectius que puguin beneficiar-se'n, com la gent gran o les persones amb la mobilitat reduïda. Esperen, amb tot, que primer s'aprovi al plenari i, en segon terme, que el govern municipal decideixi posar-la en pràctica.

 

Imatge d'arxiu d'uns Casals d'Estiu
Imatge d'arxiu d'uns Casals d'Estiu | delCamp.cat

 

Patis oberts i casals accessibles

De cara a l'estiu i, en concret, al lleure infantil i juvenil, la CUP també vol que s'estudiï i es millori l'ús i l'accés als espais públics de joc, des de parcs o centres cívics a patis de centres educatius. El PSC ja va presentar, fa temps, una moció en aquesta línia, la d'aprofitar els patits de les escoles per a la comunitat del barri durant l'estiu, una moció que es va aprovar però que no s'ha posat en marxa. Ara la CUP hi torna a insistir, però amb la voluntat d'ampliar el nombre d'actors implicats.

 

Els cupaires volen que per mitjà de les associacions veïnals i de barri, juntament amb la coordinadora d'Esplais i Escoltes, es pugui teixir un projecte a cada zona de la ciutat per oferir aquesta educació en el lleure a tots els barris. Proposen, també, que des del govern es faciliti l'accés d'infants i joves amb vulnerabilitat del tipus que sigui a les ofertes de lleure de la ciutat.Comentaris
Observador
Si això és possible i no entorpeix el trànsit no entenc perquè no pot portar a cadascú a casa. La idea és; es fa una assemblea de passatgers i es decideix qui té més pressa i aleshores el xofer el porta a casa. Sempre que per el camí no pugi ningú més pq si això passa es procedirà a fer una nova assemblea per decidir que és el més atrafegat.
Gilbert
M'agrada molt aquesta proposta. Tarragona ja la va presentar al febrer d'aquest any sumant-se a ciutats com Terrassa i París. No són coses de la CUP són propostes feministes i només la CUP les presenta a la ciutat de Reus. Per a filles, netes, germanes, mares i dones en general, espero prosperi.
Ganxet
I el que va en crosses mascle s'hi prodrà apuntar o haurà de passar pel quiròfan a canviar de sexe.
marc
Ganxet...llegeix tota la noticia i no només el titular.
Marc P
els que tenim titola podrem parar on vulguem també o que?

envia el comentari