Nova operació de la Guàrdia Civil relacionada amb el cas Innova

Agents de la policia escorcollen oficines municipals de l'Ajuntament de Reus | En marxa cinc escorcolls a la ciutat de Reus

Imatge de la policia treient caixes plenes de documents de l'Àrea de Medi Ambient. Foto: Carla Bergadà


ACTUALITZACIÓ 09.00 hores | La investigació va cloure als volts de les dotze

La Guàrdia Civil ha acabat passades les onze de la nit d'aquest divendres els registres pel cas Innova. Sota la direcció del jutjat número 3 de Reus, des de les nou del matí s'han escorcollat l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i seus de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) a Barcelona, el Prat i Tarragona, dins la peça separada número 14, que investigaria presumptes irregularitats en el contracte de la brossa a la capital del Baix Camp. En paral·lel i dins la peça separada número 11, s'han registrat les seus del Consell Esportiu del Baix Camp i la mercantil Giravolt, i l'empresa municipal Rellsa, per presumptes subvencions i contractes irregulars en l'àmbit esportiu.

L'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) es va adjudicar el 2009 la contracta de recollida de residus i neteja viària a Reus per un període de vuit anys, fins el 2017, en el què és el major contracte de serveis del consistori de la capital del Baix Camp. A més de FCC, que era qui prestava el servei, també hi van concórrer Concessionaria Barcelonesa i Urbaser. L'operació es va tornar a adjudicar a FCC durant l'època del govern tripartit -PSC, ERC i ICV-EUiA- a Reus per un import de més de 10 MEUR anuals, amb un increment de més d'un milió i mig d'euros respecte el darrer contracte, vigent des del 2001.

En el marc de la peça separada número 14 del cas Innova, la Guàrdia Civil estaria investigant possibles irregularitats en aquest contracte de recollida de la brossa, així com un presumpte incompliment econòmic de les condicions contractuals. Per aquest motiu, els investigadors haurien sol·licitat documentació que es remuntaria a l'any 2005, en endavant. A més de les oficines de les àrees de Medi Ambient i d'Hisenda, els agents han acudit a la seu d'FCC a Barcelona i posteriorment s'han traslladat a la seu del Prat de Llobregat, d'on s'han emportat diverses caixes. La Guàrdia Civil també ha registrat la seu d'FCC al polígon Riuclar de Tarragona. 

AMPLIACIÓ 21:00h | L'Ajuntament de Reus emet un comunicat 
L'Ajuntament de Reus ha esperat a que finalitzessin els escorcolls realitzats durant el dia d'avui en diversos punts de la ciutat, entre ells a les empreses municipals RELLSA i a l'Àrea de Medi Ambient, per emetre un comunicat de valoració.
 
En aquest, el consistori reitera que la investigació es faci amb la màxima discreció i celeritat ja que aquestes accions «malmeten el nom de la ciutat de Reus», fent referència a l'escenificació de les entrades que realitza la Guàrdia Civil. Per això, des de l’Ajuntament han demanat a les autoritats policials i judicials que «sense posar mai en risc la rigorositat i la diligència de la instrucció, portin i acabin la investigació del cas amb la màxima discreció i celeritat possibles, per evitar que la imatge de la ciutat en surti encara més perjudicada». Tanmateix, s'ha tornat a deixar constància de la seva «màxima col·laboració» amb les institucions judicials i policials, tot i que no donaran informació sobre la documentació requerida durant aquests escorcolls afegint que «això ho farà el jutge si ho creu convenient».

ACTUALITZACIÓ 19.30h | Continuen buscant documentació 

La policia continua escorcollant en diversos punts des d'aquest matí, com per exemple a les oficines de l'Àrea de Medi Ambient, ubicades al Mercat Central, on segons informacions buscarien informació relacionada amb contractes del servei municipal de la brossa del 2009. L'escorcoll es podria allargar encara unes hores i és poc probable que es facin detencions.


ACTUALITZACIÓ 13.30h | S'allarguen els escorcolls 

Els escorcolls que s'estan duent a terme a Reus, a l'Àrea de Medi Ambient, a RELLSA i a l'empresa Giravolt s'estan allargant, mentre que l'entrada a FCC a Barcelona ha acabat ràpidament. Diversos efectius de la policia judicial han entrat amb caixes a Medi Ambient a Reus per endur-se tot tipus de documentació.

La Policia Judicial ha accedit als punts escorcollats per endur-se documentació. Foto: Carla Bergadà


ACTUALITZACIÓ | Escorcolls relacionats amb Medi Ambient i RELLSA ReusDiari.cat


Imatge de la Guàrdia Civil a la porta de les oficines municipals. Foto: Carla Berguedà.ACTUALITZACIÓ 09.00h | En marxa una nova operació de la Guàrdia Civil

ReusDiari.cat

L'escorcoll s'allargarà durant tot el dia possiblement. Foto: Carla BergadàImatge de la Guàrdia Civil al pavelló olímpic de Reus. Foto: Guillem RS
 

Policia judicial treient caixes per dur-les a l'Àrea de Medi Ambient de Reus. Foto: Carla Bergadà

Imatge dels cotxes de la policia judicial i la Guàrdia Civil al Consell Esportiu. Foto: Eli Sarraseca
 

Durant l'escorcoll al pavelló, també s'està realitzant un festival de final de curs d'una escola. Foto: Guillem RS

La seu del Consell Esportiu del Baix Camp també és un dels punts escorcollats. Foto: Eli Sarraseca
 

La Guàrdia Civil escorcolla les oficines de Medi Ambient al Mercat Central. Foto: Carla Bergadà
 

Imatge de la Guàrdia Civil al pavelló olímpic de Reus. Foto: Guillem RS