La fiscalia vol incloure les irregularitats de RELLSA al sumari del cas Innova

La CUP veu alguna cosa estranya en el pacte entre Pellicer i Cervera per l'empresa pública Reus Esport i Lleure, SA

La Candidatura d'Unitat Popular de Reus, de la mà del seu regidor-portaveu, David Vidal, ha denunciat avui que l'Ajuntament «acabarà el mandat sense conèixer l’auditoria de Reus Esports i Lleure (RELLSA) i tenir els informes jurídics sobre contractació de l’empresa per part d’INNOVA que portem requerint des de fa mesos». Vidal assegura que va posar en coneixement de la fiscalia «indicis de diferents possibles irregularitats» que s’haurien produït en el mandat anterior i actual en la gestió de RELLSA i «que van provocar la seva dimissió com a membre del Consell d’Administració de l’empresa municipal després d’evidenciar la manca de voluntat dels consellers i conselleres d’afrontar la solució a la situació de l’empresa». El regidor de l'esquerra independentista ha qüestionat en diverses ocasions la viabilitat de l’empresa, que cal recordar que va tancar amb pèrdues l’exercici de 2013 i que el 2014 va tancar a 0 després d’una transferència de capital de l’Ajuntament aprovada a finals de l’exercici. 

Però el regidor David Vidal s’ha mostrat especialment crític amb l'alcalde Carles Pellicer i Jordi Cervera, portaveu d'Ara Reus, ja que les dues formacions «van constituir una taula de seguiment de l’empresa per tal d’elaborar un projecte de viabilitat de l’empresa». Vidal ha assegurat que ningú ha vist aquest projecte i que «les condicions de treball a l’empresa es van degradant i el servei que presta es veu perjudicat». Per la possible relació del pacte entre el govern i Ara Reus, la CUP planteja «una possible relació entre aquest pacte per l’estudi de la viabilitat de l’empresa, amb les possibles irregularitats que s’hagin pogut produir en l’activitat econòmica de l’empresa en el mandat 2007-2011, ja que «el consell d’administració de RELLSA va pactar confidencialitat i ple de suport a diferents operacions econòmiques més que qüestionables, en el que CiU era representat per l’actual regidor d’ARA Reus, Jordi Cervera». La CUP apunta que aquest pacte podria ser el motiu pel qual el Govern «ha parlat molt sobre RELLSA, però no ha fet res, sinó que ha deixat l’embolic de l’empresa per a qui entri a l’alcaldia en el proper mandat».

El jutge del cas Innova podria afegir RELLSA al macrocas Innova
 
Vidal ha anunciat que la fiscalia ha decidit instar el jutge Diego Álvarez de Juan a afegir les «presumptes irregularitats» detectades a RELLSA per la CUP al macrosumari del cas Innova. La fiscalia assegura que existeixen «greus omissions respecte de la legislació sobre contractació, «indicis de la comissió de delictes de prevaricació, malversació, delicte societari, omissió del deure de perseguir delictes, delicte contra la Hisenda Pública i també blanqueig de capitals» i«connexions entre les presents investigacions i les desenvolupades per l'anomenat cas INNOVA».

Resposta de l'Ajuntament en relació a la roda de premsa de la CUP

L’Ajuntament, a través d'un comunicat de premsa,  argument que la Fiscalia Provincial de Tarragona sustenta les seves manifestacions en l’Informe de control financer, el qual posa de manifest possibles irregularitats en els procediments i requisits de la Llei de Subvencions. Explica que aquest informe «va ser encarregat per l’actual Govern de Reus i posat en coneixement del Tribunal de Comptes».
 
Referit a la implantació d’un nou model de gestió per part de l’actual Govern de Reus, l’Ajuntament aclareix que «ha comportat un esforç contrastable de transparència, rigor,  control i correcció de les anomalies detectades en l’informe de control financer».
 
També s’explica que el Govern de Reus va donar puntual informació —tant de l’informe de l’auditoria de l’empresa com del pla de viabilitat de la societat municipal— al consell d’administració de Reus Esport i Lleure SA del passat 18 de març. I pe últim, esmenta el fet que el mateix consell d’administració, va formular els comptes de la societat de 2013, amb un resultat positiu, la qual cosa confirma la millora econòmica de l’empresa.