El jutge del cas Innova pregunta a la Generalitat qui paga l'advocat de Prat

A més, prorroga un mes més el secret de sumari de tota la investigació del cas Innova | El cas ja acumula més de 40 imputacions en dos anys
Imatge de la sortida dels agents de la Guàrdia Civil de casa de Josep Prat Foto: Jordi Castro

El jutge instructor del cas Innova, Diego Alvarez de Juan, ha demanat, segons ha avançat aquest migdia l'agència EFE, al Departament de Salut de la Generalitat detalls dels pagaments a Xavier Melero, advocat de l'expresident de l'Institut Català de la Salut i l'antic màxim responsable d'Innova, Josep Prat per saber qui ha pagat els honoraris de defensa. 

El jutge i la Fiscalia volen saber si Melero ha «rebut alguna retribució en concepte d'honoraris derivats de la defensa de Josep Prat o referents a dictàmens de qualsevol altra naturalesa» relacionats amb Prat. Si és que sí, el jutge ha demanat a la Generalitat que informi sobre «l'import d'aquests pagaments i la data dels mateixos», dins de la peça separada número 1 de la investigació judicial del cas Innova, un cas que involucra a diversos exalts càrrecs de la sanitat pública de Catalunya i a l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. La investigació segueix sota secret de sumari. Just fa dues setmanes el jutge va fer detenir a Coslado Garcia, responsables d'Ambulàncies Baix Ebre , i va imputar als quatre fills del mateix Josep Prat. Cal recordar que les investigacions es van inciar per un pagaments presumptament irregulars per valor de 800.000 euros que Innova va fer a l'expresident del CatSalut, Carles Manté.

En una part de la investigació s'aporten proves que l'advocat de Josep Prat, Xavier Melero, va demanar al conseller de Salut del Govern de la Generalitat, Boi Ruiz, en data de setembre de 2012, cobrar els honoraris per la defensa de Prat amb fons públics. En aquest correu electrònic intervingut per la Guàrdia Civil també hi havia en còpia el mateix Josep Prat i Germà Gordò, actualment conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya i, en aquell moment, secretari del Govern de Catalunya —ara mateix, al seu càrrec hi ha Jordi Baiget, que també apareix en els documents intervinguts per la Guàrdia Civil a casa de Carles Manté. La Guàrdia Civil té, segons EFE, «dubtes raonables sobre si la Generalitat s'estaria fent càrrec de les costes de la defensa de Prat».