Marc Arza: «El teixit industrial no ve de fora, ens l'hem guanyat nosaltres»

El regidor reusenc obre el cicle de conferències del centenari de Foment Industrial i Mercantil
Una xerrada de Marc Arza ha inaugurat el cicle de conferències sobre Foment Industrial
Una xerrada de Marc Arza ha inaugurat el cicle de conferències sobre Foment Industrial | Jordi Olària

El Foment Industrial i Mercantil celebra 100 anys d'història. Per fer-ho extensiu a tota la ciutadania, s'ha organitzat, juntament amb el Museu de Reus, una exposició que repassa el centenari de l'entitat i el seu impacte en la ciutat de Reus. A banda, però, també es programen altres actes per commemorar el segle d'història de l'entitat, entre altres, un cicle de xerrades que ha començat aquest dijous mateix de la mà de Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus. Arza ha posat en relleu l'emprenedoria industrial i empresarial històrica de Reus i ha posat sobre la taula els deures que té la ciutat de cara al futur.

De l'impuls de ciutat a l'impuls d'àrea metropolitana

Aquesta emprenedoria empresarial i industrial, però també social i cultural, apunta Arza, «l'hem dedicat tradicionalment a fer ciutat i a construir una ciutat que fa molt de goig; ara hem de mirar d'orientar-la al següent pas que tenim com a ciutat, que és fer regió, i construir el Camp de Tarragona i l'àrea metropolitana del Camp». En aquest sentit, apunta, l'auge reusenc va arribar també amb la industrialització, una industrialització on Reus va tenir presència des del primer moment.

 

Xerrada de Marc Arza sobre el centenari de Foment Industrial
Xerrada de Marc Arza sobre el centenari de Foment Industrial | Jordi Olària

 

Emprenedoria històrica

«Els 100 anys ens serveixen per fer una mirada encara més enrere. La industrialització a Reus comença amb la primera màquina de vapor el 1843, que això vol dir que comença, poc o molt, quan comença a tot Catalunya, que això vol dir, poc o molt, quan comença arreu d'Europa, i vol dir que hi som des del començament, i que tenim aquest tremp», sentencia Arza.

 

El fet de  «ser-hi des del començament» ha produït, apunta Marc Arza, que «el teixit empresarial no ve de fora, ens l'hem guanyat nosaltres». Sovint, afegeix, sense que la ciutat en sigui conscient. «A Reus tenim molts tresors amagats, moltes d'això que en diem multinacionals de butxaca, moltes empreses que en el seu sector són líders mundials, que són molt destacades, que tenen presència als cinc continents i que, en canvi, són molt desconegudes».

 

La Cambra de Comerç ha acollit la xerrada inaugural del centenari de Foment Industrial
La Cambra de Comerç ha acollit la xerrada inaugural del centenari de Foment Industrial | Jordi Olària

 Comentaris

envia el comentari