La pirotècnia Poleggi es corona com a guanyadora del 28è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

L’acte de lectura de veredicte i lliurament de premis s’ha celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Tarragona
Imatge dels guanyadors del 28è Concurs Internacional de Focs Artificials
Imatge dels guanyadors del 28è Concurs Internacional de Focs Artificials | Ajuntament de Tarragona

 

El concurs anual de Focs Artificials de la Ciutat de Tarragona ja té guanyador, i no és altre que la pirotècnia Poleggi, procedent d’Itàlia. Aquest matí, diumenge 8 de juliol, ha tingut lloc l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 28è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, que ha estat acollit pel Pati Jaume I de l’Ajuntament de la ciutat.

 

Hi han participat un total de 13 empreses

L’encarregada de dirigir el certamen ha estat Begoña Floria, la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, però no ha estat sola en el moment de l’entrega de premis. L’acompanyaven el cap d’àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Granollers, Albert Soler; els representants del jurat i de l’organització del concurs, i també els responsables de les pirotècnies que han participat en el concurs.

 

Aquest any s’ha comptat amb la participació de 13 empreses, entre les quals destaquen la guanyadora, Poleggi, i tres que s’emmarquen dins l’estat espanyol: Tomàs de Benicarló, procedent de Castelló, Xaravia, d’Ourense, i Pirotecnia del Mediterraneo, de València. 

L’empresa italiana Poleggi ha conquerit la primera posició

Finalment l’empresa italiana ha estat la que ha resultat guanyadora amb 1.538 punts, i com a tal ha estat premiada amb el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, i amb un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2018.

 

Quant als altres finalistes, trobem que pirotècnia del Mediterráneo ha quedat segona amb un total de 1.382 punts, seguida de Pirotècnia Tomàs, amb 1.345 punts, i Xaravia, que tanca la llista amb 1.316 punts.

 

Imatge del Concurs de Focs
Imatge del Concurs de Focs | Ajuntament de Tarragona

 

Els criteris que segueix el jurat a l’hora de puntuar aquest espectacle són els següents: ocupació de l’espai aeri, puresa, intensitat, brillantor i durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes; així com l’elegància, la diversitat d’efectes mostrats, la sonoritat i conjunció amb l’entorn i, per acabar, l’originalitat, ritme i guió de l’espectacle; l’arrencada inicial, el crescendo final i, evidentment, l’acceptació i recepció per part del públic. És a dir, que es té en compte fins al més mínim detall.

Pirotecnia del Mediterráneo i Pirotècnia Tomàs també han estat premiades

Aquests, però, no han estat els únics premis que s’han concedit al llarg del matí d’avui. I és que també s’atorgava el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus, per tal de decidir quina empresa rebria l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers. Ha aconseguit aquest privilegi la pirotècnia del Mediterráneo, procedent de València.

 

Per la seva banda, els espectadors de Tac12 també hi deien la seva. Així que, arran les seves votacions, la Pirotècnia Tomàs s’ha endut el premi procedent de les mans del públic de la cadena tarragonina. Comentaris

envia el comentari