El FEC celebrarà els 20 anys amb totes les sessions gratuïtes i sense secció competitiva

L'organització vol fer una aturada per avaluar les dues dècades de trajectòria | Es projectaran curtmetratges del 2017 sense competir i un recull de la història del festival
Els codirectors del FEC i la regidora de Cultura presenten l'edició d'enguany
Els codirectors del FEC i la regidora de Cultura presenten l'edició d'enguany | JO

El FEC està d'aniversari i el celebrarà «pensant en en públic». D'aquesta manera totes les projeccions seran gratuïtes per tal d'obrir-ho tant al públic fidel que, segons el codirector del Festival Europeu de Curtmetratges, Christian Inaraja, és qui ha fet possible que arribi a les dues dècades d'història. Enguany, a més, no hi haurà secció competitiva per tal que els seus organitzadors puguin «parar una mica i mirar enrere».

El FEC s'ha convertit en un festival de referència en el sector cinematogràfic en general i dels curtmetratges en concret, i ha agafar rellevància a nivell europeu. Amb tot, aquesta aturada no creuen que els passi factura en aquest sentit, i és que ja en van fer una altra quan es va traslladar definitivament a Reus — havia nascut a Cambrils, va organitzar-se un temps entre Cambrils i Reus i, finalment, s'ha quedat a Reus —.

 

Així doncs, el FEC 2018 celebrarà els 20 anys amb dues categories. A la secció Panorama s'hi projectaran els curtmetratges d'aquest 2017. En absència de jurat, ha estat la pròpia organització del festival qui ha buscat entre altres certàmens europeus i fonts de referència les projeccions que alimentaran el programa d'enguany. La segona secció general serà la de Retrospectiva, on es projectaran una quinzena de curtmetratges que han passat pel FEC durant aquestes dues dècades.

El que no farà cap aturada seran les activitats paral·leles. Microfilms i Drugmetratges sí que mantindran la seva condició competitiva, així com també es mantidrà la presència d'Euroshort, Minicurs, la sessió infantil i la cloenda. El darrer dia es lliurarà el premi honorífic a títol pòstuma Carles Santos, cineasta vinculat al festival. A més, el tancament del FEC 2018 comptarà amb una festa amb concert sorpresa a la mateixa plaça del Teatre.

 

Entre el 22 i el 24 de març, per tant, el Teatre Bartrina es convertirà en una festa d'aniversari d'un festival que, 20 anys després, s'atura per seguir avançant. Els seus responsables volen posar sobre la taula què ha passat en aquestes dues dècades, com s'ha arribat on s'és ara i quina direcció s'ha de prendre en un futr.Comentaris

envia el comentari