Els diputats tarragonins opinen: Del «Sánchez ens farà sortir d'una cova fosca» al «no té programa de govern»

Parlem amb tots ells sobre el nou president del govern espanyol i l'impacte que pot tenir això per Tarragona

Mariano Rajoy abandona l'estrada del Congrés dels Diputats després de l'última intervenció de dijous, 31 de maig
Mariano Rajoy abandona l'estrada del Congrés dels Diputats després de l'última intervenció de dijous, 31 de maig | delCamp.cat

El PSOE ha superat la moció de censura presentada i Pedro Sánchez ja és president del govern espanyol. A priori el canvi sembla per alguns grups parlamentaris molt gran. Així i tot, els socialistes s'han compromès en mantenir els pressupostos que havia tirat endavant el PP amb l'ajuda de Ciutadans. Quina repercussió tindrà aquest canvi per Tarragona? Ho preguntem als Diputats al Congrés.

Fèlix Alonso, En Comú Podem

El primer grup al Congrés que va dir que donaria suport a aquesta mesura va ser Podemos. Avui aquesta formació s'ha felicitat també per haver aconseguit fer fora a Rajoy del govern espanyol. Alonso assenyala que es tracta d'un «dia històric» i que li fa «molta il·lusió». «Hem de començar a pensar en el futur», remarca.

Assegura que aquesta nova etapa serà bona, sobretot, per Catalunya, perquè permetrà «establir ponts de diàleg». «Serà bo, per Catalunya i per Tarragona», diu. I afegeix: «Des d'un govern més amic podem treballar per millorar Tarragona». Assegura que la seva formació està «disposada a col·laborar per millores per la ciutadania i per Tarragona».

Ferran Bel, PDECat

«Per Catalunya i per Tarragona no tindrà un impacte a curt termini. Entre altres coses perquè ja han dit que mantindran els pressupostos, que menystenen a Catalunya i a Tarragona», expressa Bel en declaracions a delCamp.cat

Els grups independentistes catalans, juntament amb el PNB, tenien la clau per fer triomfar aquesta moció. Finalment, tant el PDECat com ERC han acabat donant suport a la moció, però això si, els dos partits apunten més el no a Rajoy que el si a Sánchez.

«El nostre vot ha estat per treure Rajoy, tenim unes expectatives moderades sobre el que pot passar, però s'haurà d'explorar la finestra d'oportunitats», comenta. Bel celebra el discurs de dijous de Sánchez en què va rebaixar el to sobre el conflicte català i va admetre que hi havia un problema. «Són gestos necessaris, hem de veure si això té continuïtat», finalitza.

Jordi Salvador, ERC

«És un no a dos partits: PP i Ciutadans. És un no a les seves polítiques econòmiques, a la llei mordassa, a l'espoli fiscal cap a Catalunya i Tarragona», comenta Salvador. Això si, assegura que no és un si tampoc per Sánchez perquè «les posicions del PSOE i ERC són llunyanes».

Es mostra una mica escèptic pel canvi que això pugui suposar a Catalunya: «El PSOE darrerament feia polítiques econòmiques similars al PP i no ha tingut cap sensibilitat pel tema català», expressa. Així i tot creu que és «una oportunitat pel regne d'Espanya i per Catalunya».

Sergio Del Campo, Ciutadans

El portaveu de Ciutadans per Tarragona al Congrés assegura que la solució a la «crisi de confiança davant la corrupció del bipartidisme» eren unes «eleccions» i no un «govern de minoria recolzat amb partits com ERC o Bildu».

Respecte a l'impacte que tindrà per Tarragona assegura que és aviat per afirmar-ho però que està content perquè s'han compromès ha mantenir els pressupostos. «Entenc que no tocaran els pressupostos. A curt termini no canviarà res», manifesta. Diu també que no té massa esperances amb aquest govern, que haurà de governar amb minoria, i pensa que a curt termini hi haurà eleccions.

Joan Ruiz, PSC

Com no podia ser d'una altra manera Ruiz es mostra content. «És esperançador, ens fa sortir d'una cova fosca i es veu llum», assenyala. Tot i que admet que s'han compromès ha mantenir els pressupostos, assegura que hi haurà coses que estaven aturades, sobretot aquí a Tarragona, que es podran tirà endavant.

I assegura que els de 2019 seran uns pressupostos millors. «Els pressupostos per l'any que ve esperem que siguin millors, per Tarragona i per la gent que ho necessita», comenta. Assegura que aquest canvi suposa «tornar a posar a Tarragona al mapa».

Jordi Roca, PP

El diputat del PP al Congrés per Tarragona reconeix que el canvi «ha estat molt sobtat». «Pedro Sánchez mirava de ser president tot i no tenir els suports. Ara té els suports però no ens ha dit a canvi de què», comenta. Lamenta, també, que el nou president del govern espanyol no hagi presentat un programa de govern.

En principi, diu, si es mantenen els pressupostos, no hauria de canviar res per Tarragona. Així i tot diu que Sánchez no ha especificat quins plans té amb temes d'infraestructures, pensions, etc. «No ha parlat d'infraestructures ni del corredor del mediterrani, ni dels peatges ni res. Esperem que ho respecti», conclou.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no es planteja trencar el pacte amb el PP a la ciutat


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on