Un forat obliga a apuntalar les dues aules desallotjades de l'Escola Torreforta

L'administració reconeix una «petita incidència» i té previst fer unes proves de càrrega per prendre una decisió definitiva

Aquest passat divendres, tal com va avançar TarragonaDiari.cat, es van haver de desallotjar dues aules de l'Escola Torreforta per problemes estructurals de l'edifici, un moviment del terra i l'aparició d'un forat que les comunica per la part inferior de la paret. Aquest forat, anomenat per la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Sílvia Rodes, amb el nom tècnic de «folgança», finalment ha estat reconegut malgrat que el mateix divendres el conseller municipal, Francesc Roca, assegurava desconèixer-ne l'existència. Aquest matí estava prevista una visita dels tècnics de la Generalitat per tal que fessin una avaluació potserior a la ja feta tres dies enrere. De moment, apuntalaran les dues aules, situades al primer pis, sobre la sala d'actes d'una escola construïda fa 27 anys, i encara sense data hi ha programada una prova de càrrega que determinarà les mesures a prendre. Els primers passos de l'obra aniran a compte de l'Ajuntament, qui també ha anunciat mitjançant el mateix Roca que enguany hi haurà pressupost per a inversions als centres escolars tarragonins que ho necessitin.


La de Torreforta es tracta però d'una «petita incidència», segons paraules de la directora territorial, que no afectarà al dia a dia del centre. Mentrestant, com ja es va fer quan es va conèixer el problema, es reubicarà la quarantena d'alumnes d'aquestes dues classes de segon de primària en altres espais. Un «tema menor» focalitzat en «un extrem de l'edifici» que va alarmar els pares de les criatures, fins al punt que el centre ha hagut de celebrar diverses reunions amb ells. El seu director, Josep Queraltó, ha criticat aquest dilluns la notícia públicada per aquest mitjà, assegurant que no estava contrastada, malgrat que fonts del centre van indicar a TarragonaDiari.cat que no es volien fer declaracions en cap dels sentits. Més tard, el mateix conseller Roca va confirmar la notícia.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on