El tortosí Joan Sabaté, nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Teresa Cunillera, delegada del govern espanyol a Catalunya, ja li ha comunicat la decisió

L'ebrenc Joan Sabaté serà el nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona. Sabaté, qui va ser alcalde de la ciutat de Tortosa entre els anys 1999 i 2007, tornarà a la primera línia política i substituirà el popular Jordi Sierra, que va ocupar el càrrec durant dues etapes (2012-2016 i 2017-2018).

Sabaté, preparat

Durant el matí d'avui dilluns, 25 de juny, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha comunicat a Sabaté la seva designació. El mateix l'exalcalde tortosí ja ha explicat que està preparat per incorporar-se «de forma immediata en el càrrec», i a punt per fer el corresponent traspàs amb el seu predecessor a la seu governamental de la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona.

Actualment, Joan Sabaté és el president de l'agrupació local del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Tortosa i membre del Consell Nacional del PSC. Sabaté, per la seva part, va ser regidor de l'ajuntament de Tortosa —la seva ciutat d'origen— entre el 1991 i el 1999, any que va assolir l'alcaldia, que va mantenir fins al 2007.

Senador i diputat

El nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona, històric dirigent socialista, també va ser senador en diverses etapes, del 2000 al 2003, del 2006 al 2008 i del 2011 al 2015. Alhora, Joan Sabaté va ser diputat al Parlament de Catalunya entre l'any 2003 i l'any 2006.

Professor d'institut

Sabaté és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i, actualment, exerceix de professor a l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, on té la plaça definitiva.

Segons fons del partit, l'exalcalde tortosí ha estat escollit per tal de donar més pes a les Terres de l'Ebre en els càrrecs més visibles del partit, on el protagonisme recau, a hores d'ara, en parlamentaris i alcaldes del Camp de Tarragona.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on