El PSC pregunta al Parlament per l'estació de l'AVE del Camp de Tarragona

Els accessos i la connectivitat, el servei de taxis o el futur tren-tramvia són algunes de les qüestions que el grup del PSC ha entrat al registre parlamentari

L'estació del Camp de Tarragona, en una imatge d'arxiu.
L'estació del Camp de Tarragona, en una imatge d'arxiu | Cedida

Carles Castillo, diputat del PSC per Tarragona, ha explicat que el grup socialista ha presentat al Parlament de Catalunya una bateria de preguntes sobre els accessos a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona. Els socialistes catalans volen saber com seran les infraestructures i les comunicacions a l’actual estació d’alta velocitat, arran dels canvis que implicarà la posada en funcionament de la variant ferroviària del corredor mediterrani entre Vandellòs i la Secuita.

Aquests canvis en la configuració del servei farà que s’incrementi el número de trens que pararan a l’estació del Camp de Tarragona i, sobre aquesta qüestió, el diputat tarragoní ha lamentat que, onze anys després de l’entrada en funcionament de l’estació, «encara no s’hagin dut a terme els treballs i les inversions necessàries per a millorar els accessos i la seva connectivitat».

El vial de Sant Ramon, els taxis i la millora de la T-203

En aquest sentit, els socialistes també volen interpel·lar la Generalitat sobre quins passos s’estan fent per tal de crear una àrea metropolitana de taxi que brindi servei a l’estació i en quin punt es troba projecte de construcció del vial de Sant Ramon, que ha de servir per millorar l’accés a l’estació des de la ciutat de Tarragona. La posada en valor de la carretera T-203, per facilitar la connexió de l’estació del Camp amb l’est del Tarragonès i el Baix Penedès, també forma part del recull de qüestions que el grup del PSC ha entrat al registre del Parlament.

En relació al futur corredor, el diputat del PSC també ha expressat la seva inquietud sobre com afectarà aquesta variant al servei de rodalies del litoral tarragoní: «volem saber si està garantit que municipis com Cambrils o Salou, amb prop de 600.000 viatgers l’any, mantinguin el servei de rodalies i les connexions amb Barcelona un cop entri en funcionament la nova línia», explicava.

Un nou sistema de transport al Camp

La implementació d’un tren-tramvia entre Cambrils, Salou, Tarragona i Reus també forma part de les preguntes que els socialistes han apropat al Parlament. En aquest sentit, Castillo es pregunta com quedarà la reconversió cap a aquest nou sistema de transport, qui la gestionarà i, també, si la Generalitat de Catalunya ha demanat poder fer-se càrrec de l’actual línia una vegada entri en funcionament el nou traçat.

El representant tarragoní concloïa, «en definitiva, són molts els interrogants que encara tenim en relació amb aquest servei absolutament essencial per a tots els habitants de les comarques tarragonines, per a la seva mobilitat i per a la projecció de la nostra economia i del sector turístic. Un cop més, els socialistes emplacem tothom a treballar per bastir un territori que, en la nostra opinió, ha de ser líder en benestar i qualitat de vida en el conjunt del país».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on