Joan Sabaté pren possessió com a nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Amb la presa de possessió d'aquest matí, Sabaté substitueix a Jordi Sierra en el càrrec

Joan Sabaté ja és a tots els efectes Subdelegat del Govern a Catalunya.
Joan Sabaté ja és a tots els efectes Subdelegat del govern espanyol a Catalunya. | Cedida

Aquest dimecres, 4 de juliol, al matí, el tortosí Joan Sabaté ha pres possessió com a nou Subdelegat del govern espanyol a Tarragona, substituint en el càrrec a Jordi Sierra, que entre el 2012 i el 2018 ho havia estat durant dues etapes (2012-2016 i 2017-2018). L'acte s'ha celebrat a la Sala d'Actes de la Subdelegació del Govern a Tarragona i ha comptat amb la presència de nombroses autoritats. Durant l'acte que ha presidit la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat que els ciutadans han de tenir la seguretat que «venim a treballar i farem honor a la seva confiança amb eficàcia i responsabilitat».

Joan Sabaté és, des d'aquest dimecres, el nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona.
Joan Sabaté és, des d'aquest dimecres, el nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona. | ACN

 

Sabaté vol ser «una part dinàmica per impulsar les transformacions que necessita el territori»

Per la seva part, el nou subdelegat, que va conèixer la decisió de Cunillera de nomenar-lo el passat 25 de juny, ha manifestat la seva intenció de ser «una part dinàmica per impulsar i liderar, amb col·laboració institucional, les transformacions que necessita el territori». En saber la decisió va declarar que estava totalment preparat per incorporar-se «de forma immediata en el càrrec», i és que la seva trajectòria política ha estat molt llarga, tot i que a hores d'ara exercia la docència a l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa.

Nascut a Tortosa el 1957, Sabaté és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. L'any 1991, amb 34 anys, va entrar a formar part de l'Ajuntament de Tortosa com a regidor, i s'hi ha mantingut fins al 2011. Alcalde de la ciutat entre el 1999 i el 2007, ha estat membre de la Federació de Municipis de Catalunya entre el 1999 i el 2003, i també va formar part, com a membre del consell, de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. També va ser Conseller Comarcal del Baix Ebre durant quatre anys, Senador per Tarragona entre el 2000 i el 2003 i el 2011 i el 2015 i va estar durant tres anys com a Diputat socialista al Parlament de Catalunya.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on