Roger Torrent no aplaudeix el discurs del rei Felip VI durant en sopar inaugural del Mobile World Congress

L'alcaldessa Ada Colau ha començat aplaudint, però ha parat poc després

El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat un dels protagonistes de la nit d'ahir diumenge, juntament amb l'alcaldessa Ada Colau i el rei Felip VI, durant el sopar inaugural del Mobile World Congress. Després de la polèmica per la seva decisió de no assistir a la rebuda del monarca, Torrent també ha tingut un gest que els mitjans de comunicació presents al Palau de la Música no han tardat comentar. 

Després del discurs de Felip VI, en el qual ha advertit que una de les claus del Congrés és la col·laboració entre les diferents institucions, el president del Parlament no ha aplaudit les paraules del monarca, tal com es pot veure en les imatges del moment. A més, la tensió s'ha pogut respirar en tot moment, i de fet el rei i Torrent ni tan sols s'han saludat abans d'asseure's a sopar. 

L'alcaldessa Colau ha aplaudit durant uns segons

Qui sí que ha començat aplaudint el discurs de Felip VI ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Tal com es pot veure a les imatges del moment, just després de la intervenció, Colau ha començat a aplaudir. Ara bé, en adonar-se que el president del Parlament no aplaudia, ha tallat ràpidament el seu aplaudiment, i s'ha posat a moure el seu tovalló. 

Felip VI ha destacat la importància de la «cooperació»

En el seu discurs, el rei Felip ha advertit, amb un gran somriure i un to conciliador, que la «cooperació institucional» és clau per a la celebració del Congrés Internacional del Mòbil. En aquest sentit, ha apel·lat a la col·laboració entre el govern espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. El rei ha assenyalat que la transformació digital és el «motor fonamental de canvis socials» a escala «mundial», i que aquest procés s'ha d'entendre com un «desafiament», i no com una «amenaça». 

El monarca espanyol ha anat fins i tot més enllà, i ha pronosticat que el 2019 tornarà a assistir al Congrés a Barcelona. «L'any que ve ens reunirem per intercanviar idees i experiències. Ens reunirem per seguir creant un futur millor junts»

El rei Felip durant el seu discurs a Barcelona
El rei Felip durant el seu discurs a Barcelona | Efe

 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on