Quim Torra serà el 131è president de la Generalitat de Catalunya

Ho acaba de confirmar Carles Puigdemont

Quim Torra serà el 131è president de la Generalitat.
Quim Torra serà el 131è president de la Generalitat. | cedida

Carles Puigdemont ja té successor. Com a mínim per assumir el càrrec de president de la Generalitat de Catalunya. Tot semblava indicar que els partits sobiranistes farien aquesta setmana la passa definitiva per formar govern i aquesta passava per nomenar un candidat formal a presidir la institució catalana.

Després dels intents fallits de Jordi Sànchez, Jordi Turull i del propi Puigdemont, Junts per Catalunya ha escollit ara un candidat sense cap causa judicial oberta i que no havia estat diputat fins aquesta legislatura: Quim Torra, expresident d'Òmnium Cultural. Llegiu aquí el seu perfil.

Quim Torra, el 131è president de la Generalitat de Catalunya

Quim Torra és l’escollit per Carles Puigdemont per ser investit en els propers dies president de la Generalitat. Nascut a Blanes el 28 de desembre de 1962 —va néixer un dia abans que Puigdemont—, Torra és advocat, editor i escriptor.

De fet, l’any 2009 va aconseguir el premi Carles Rahola per la seva obra ‘Viatge involuntari a la Catalunya impossible’. Significat políticament des de fa anys, el 2011 va ser escollit membre de la comissió permanent de l’ANC. Va presidir òmnium a finals de 2015 després que plegués Muriel Casals i abans que fos escollit Jordi Cuixart.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on