El PSC vol saber quan es posaran en marxa les bonificacions per als vehicles que circulin per l'AP-7

Joan Ruiz ha recordat que es va anunciar que serien vigents al gener

Cotxes aturats a l'N-340 a Coma-ruga.
Cotxes aturats a l'N-340 a Coma-ruga. | BPDiari

Per tal de descongestionar l'N-340, Ministeri de Foment i Generalitat havien arribat a un acord per tal de bonificar els vehicles que circulessin per l'AP-7. Aquesta reivindicació de diversos alcaldes havia de ser una realitat a partir del mes de gener, però recentment Íñigo de la Serna va posar-ho en dubte. Ara, Joan Ruiz (PSC) ha preguntat al Congrés quins són els motius del retard i quina és la nova data d'aplicació.

Via col·lapsada

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que «l'N-340 al seu pas per la demarcació de Tarragona registra un elevat trànsit de circulació de vehicles que arriba, en ocasions, a col·lapsar la via. En paral·lel transcorre l’autopista AP-7 en règim de concessió fins al 2021 i amb un peatge que actua com a element disuasori».

«La realitat és que la carretera circula per comarques amb una gran densitat de població, com el Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Penedès, un problema que s’accentua amb els moviments de vehicles en caps de setmana i períodes de vacances el que ha generat cues, col·lapses circulatoris i, el que és pitjor, un elevat percentatge d’accidents de trànsit, tal i com han denunciat reiteradament els alcaldes dels municipis afectats», afirma Ruiz.

Reemprendre l'A-7

Com a solució, els socialistes apunten que donar continuïtat a l'autovia A-7 a partir d'Altafulla resoldria els col·lapses. «El PP sempre ha ignorat aquesta reivindicació unànime del territori i per això ara volem que, com a mínim, ens expliquin si pensen aplicar o no aquest sistema de bonificacions que va ser anunciat fa uns mesos», ha remarcat el diputat tarragoní.  


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on