La policia retira samarretes grogues i estelades a la final de Copa del Rei per «risc de violència»

Segons el cos policial, banderes i samarretes «constitueixin un acte de manifest menyspreu a les persones participants en l'espectacle esportiu»

La Policia Nacional retira samarretes de color groc.
La Policia Nacional retira samarretes de color groc. | Cedida

El Barça es va imposar ahir al Sevilla en la final de la Copa del Rei per 0 - 5. El partit va ser catalogat com «d'alt risc» per les forces de seguretats, motiu pel qual es van mobilitzar milers d'agents de la Policia Nacional al Wanda Metropolitano. 

L'Assemblea Nacional Catalana havia demanat als seguidors del Barça, a través de les xarxes socials. que portessin samarretes de color groc com a mostra de solidaritat amb els polítics catalans a la presó, però els agents van retirar qualsevol objecte amb una «simbologia i contingut que poguessin augmentar el risc que es produís alteració de l'ordre públic».

No obstant això, els mateixos agents asseguren que no tenien una ordre específica per retirar les samarretes grogues dels seguidors del Barça, tot i que l'objectiu era «evitar qualsevol episodi de violència».

«Comportaments violents o terroristes»

Asseguren que es van retirar les samarretes i estelades, ja que fomenten «la realització de comportaments violents o terroristes, o constitueixin un acte de manifest menyspreu a les persones participants en l'espectacle esportiu».

Aquesta actuació policial va provocar la reacció de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va manifestar a les xarxes: «Si un simple color és una ofensa a l'Estat, que serà el proper? Policia política espanyola». Per la seva banda, l'ANC va titllar la retirada de samarretes de «creuada».

En aquest sentit, el cos de seguretat espanyol ja va advertir hores abans del partit, a través de les xarxes, que una xiulada a l'himne era una «falta de respecte». Finalment, aquesta xiulada es va produir per part de gran part de l'afició barcelonista, mentre que els seguidors del Sevilla van poder exhibir banderes d'Espanya i entonar l'himne nacional sense cap tipus de problema.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on