Pau Ricomà (ERC): «El pla estratègic porta tants anys al calaix que ni l'alcalde el coneix»

Els republicans han presentat una moció per tal que se'n faci una revisió anual fins al 2022

Responent a les crítiques plantejades per l'alcalde al voltant de la polèmica sobre l'escola anglesa —finalment traslladada al Catllar—, en què Ballesteros afirmava no entendre per què ERC s'hi oposava si formava part del pla estratègic que van avalar ells mateixos, els republicans han fet pública una moció per revisar aquest 'Pla Estratègic Tarragona 2022'. Pau Ricomà ha destacat que des de l'abril de 2011 al web propi d'aquest pla no hi ha cap més actualització. Una data que coincideix amb un mes abans de les eleccions municipals i que provoca, entre d'altres coses, que calgui revisar alguns dels seus punts.


 
Sobre el compliment o no del punt que demanava la instal·lació de centres escolars en llengua estrangera, Ricomà ha assegurat que «porta tants anys al calaix que ni l'alcalde el coneix» ja que «el pla no diu que calguin escoles d'èlit». Tant el portaveu com el seu company regidor Xavi Puig han presentat aquest dimarts una moció que esperen que sigui aprovada pels socialistes: «els oferim una oportunitat per complir el seu programa». El text demana revisar aquest pla mitjançant participació ciutadania i de tècnics municipals per tal de posar al dia els objectius que s'hi plantegen, així com anualment celebrar una presentació pública dels resultats.


Els republicans remarquen que les institucions que cerquen l’excel·lència organitzativa acostumen a fer seguiment mensual o trimestral dels seus plans estratègics. «No té sentit fer un pla estratègic i no fer-ne el seguiment, ni adaptar-lo a la variabilitat de situacions, ni utilitzar  els indicadors per treure’n conclusions i realitzar accions positives», ha dit Ricomà, que recorda que per a la redacció del pla es va mobilitzar una part important de la ciutadania i s'hi va destinar un fons econòmic important.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on