Pastor afirma que ben aviat es prendrà una decisió sobre la prohibició de camions per l'N-340

La ministra de Foment reitera el compromís del govern espanyol de no renovar la concessió de l'AP-7, que finalitza el 2019

La ministra de Foment, Ana Pastor, durant la cloenda de l'Agrifood International Congress al Port de Tarragona. Foto: ACN.

 

 

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat aquest divendres que s'està treballant perquè aviat es pugui prendre una decisió sobre la prohibició de la circulació de camions per l'N-340 a la demarcació de Tarragona. Després de clausurar el Congrés Internacional Agrifood al Port de Tarragona, la ministra ha afirmat que ja s'han reunit amb la Generalitat per abordar aquesta qüestió i que, en les pròximes setmanes, mantindran una altra trobada «per tal de tancar-ho». Malgrat això, Pastor ha insistit que la solució definitiva als problemes que presenta aquesta carretera arribarà quan l'autopista deixi de ser de pagament. En aquest sentit, ha reiterat el seu compromís de no renovar la concessió de l'AP-7, que venç a finals del 2019.

Durant la pròxima trobada per abordar la qüestió, es podria plantejar com a solució una sortida dels camions de l'N-340, copiant el model que es va aplicar a l'N-II al seu pas per Girona, o una aplicació de descomptes en peatges. Amb tot, Pastor ha recordat que a l'N-340 s'estan fent «obres físiques de millora» –hi ha projectades onze rotondes en el tram de l'Ebre- i que s'està millorant la senyalització i la seguretat vial. Tot i això, ha admès que aquesta no és una «solució definitiva», la qual arribarà quan es pugui utilitzar l'autopista lliure de peatges. La ministra de Foment ha assegurat que entén la situació perquè pertany a un «territori molt castigat» amb vies de pagament i ha reclamat el «dret a tenir igualtat d'oportunitats» amb aquells llocs on hi ha autovies gratuïtes.

El corredor mediterrani

Sobre les obres al corredor mediterrani, que Pastor visitarà dissabte a Cambrils, la ministra ha assegurat que «s'han fet avanços» des que va arribar al govern, quan el corredor era un projecte només visible «sobre el paper». Malgrat tot, ha reconegut que li agradaria que els avanços fossin majors però ha recordat que hi ha hagut «sobretot un problema»: les demandes dels «transportistes» i empreses que han demanat que hi hagi també ample ibèric, a més d'internacional, perquè «no els dóna temps d'adaptar-se».

Agrifood

La ministra de Foment ha clausurat el Congrés Internacional Agrifood a Tarragona, on s'han tractat diversos aspectes del sector agroindustrial, com la legislació europea, la seguretat alimentària, l'acord transatlàntic sobre comerç i inversió, la producció i la logística. Durant el seu discurs, Pastor ha apuntat que el Port de Tarragona ha tancat el 2015 amb 33 milions de tones de mercaderies i ha avançat que s'espera que aquesta xifra pugi fins als 35 milions aquest any. També ha destacat les exportacions de destinacions internacionals des del port de Tarragona, que «van augmentar un 17,7% l'any passat respecte a l'any anterior» i que van superar els 6,2 milions de tones. Pel que fa als productes agroalimentaris, el port de Tarragona preveu tancar el primer trimestre de l'any amb un creixement del 9,6%, fet que suposaria arribar als 2,4 milions de tones.

Pastor ha celebrat les actuacions que ha fet el Port de Tarragona, que s'ha dotat d'instal·lacions a la mesura per les necessitats de la indústria petroquímica, automobilística i agroalimentària. «Han sabut posicionar-se com un port de primer ordre, amb diversificació i internacionalització», ha assegurat la ministra de Foment, que també en aquest context ha destacat que «és important» tenir connexió amb Europa igualant-se a l'ample de via europeu. El congrés, que s'ha clausurat aquest divendres i en el qual hi han participat més d'un centenar de persones vinculades al sector agroalimentari, s'ha celebrat amb la voluntat que tingui continuïtat.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on