Montoro confirma que els comptes de la Generalitat estan completament intervinguts

Hisenda controlarà 4.500 milions més de la Generalitat després de la negativa de Junqueras a complir l'ordre

La decisió adoptada aquest dimarts a la nit pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la qual acorda la no disponibilitat de crèdit de la Generalitat de Catalunya en la despesa dels serveis no fonamentals d'aquesta comunitat autònoma afecta uns 4.500 milions d'euros, segons han informat a Europa Press fonts d'Hisenda. Cristóbal Montoro ha adoptat aquesta decisió un cop havien transcorregut les 48 hores que el Govern espanyol va donar a Carles Puigdemont perquè dugués a terme un acord de no disponibilitat de crèdit d'aquesta part del Pressupost que afecta serveis no fonamentals. La decisió, que suposa que la comunitat autònoma no podrà incórrer en més despeses de les previstes, es publicarà aquest dimecres en el BOE i ha estat comunicada ja al Govern català.

Aquesta mesura forma part de l'ordre ministerial d'Hisenda anunciada divendres passat després del consell de ministres i publicada en el BOE del dissabte 16 de setembre. En aquesta, el Govern espanyol acorda també assumir directament el pagament de les nòmines de la Generalitat i dels serveis fonamentals: Sanitat, Educació i Serveis Socials.

La decisió adoptada per Montoro per controlar les despeses en serveis no fonamentals, el Govern espanyol intervé 'de facto' la totalitat dels comptes catalans, ja que l'Executiu de Puigdemont tampoc no podrà endeutar-se a curt termini sense l'autorització del Miniseri. Fins ara l'autorització del Govern central només la necessitava per endeutar-se a llarg termini. SEGUEIX L'ACTUALITAT.En directe, minut a minut, a CatalunyaDiari.cat, els escorcolls de la Guàrdia Civil.

El Ministeri també va remetre aquest dimarts a la nit a l'Executiu català el model de certificació que ha d'emplenar i signar la Intervenció General de la Generalitat per poder alliberar els pagaments de les factures i les nòmines, un model que també se'ls ha facilitat a les entitats financeres amb la finalitat de que tinguin tota la informació sobre els requisits per poder procedir als pagaments.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va insinuar aquest dimarts que el Govern català podria pagar les nòmines dels seus funcionaris. No obstant això, fonts d'Hisenda posaven en dubte que la Generalitat disposi de tanta liquiditat com per dur a terme aquests pagaments perquè és una comunitat autònoma amb moltes competències en comptar amb els Mossos d'Esquadra i la transferència de Presons, per la qual cosa la partida és molt elevada.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on