El Ministeri d'Hisenda bloqueja tots els comptes de la Generalitat

Només podran abonar aquells pagaments als quals ja s'havien compromès

El Ministeri d'Hisenda ha bloquejat des d'aquest matí els comptes de la Generalitat. Només es podran fer efectius els pagaments als quals ja s'havien compromès. Aquesta mesura també afectarà les targetes dels càrrecs més alts i d'altres treballadors d'empreses públiques que en disposin per pagar les despeses de l'empresa. Així ha sortit publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l'Estat.

L’escrit fa públic l’ordre del Ministeri d’Hisenda que declara la no disponibilitat de crèdit en tots aquells serveis que no es considerin essencials, dels quals se’n farà càrrec el ministeri.  Gran part de la despesa econòmica la formen les nòmines dels treballadors públics i els pagaments relacionats amb la sanitat i l’ensenyament.  Pel que fa a les nòmines, la Generalitat ha enviat ja la informació necessària perquè Hisenda pugui pagar els funcionaris.  El ministre, Cristóbal Montoro, ja va anunciar ahir que la intervenció dels comptes de la Generalitat es mantindrà el temps que consideri necessari. 

També s’han bloquejat els comptes dels centres de recerca catalans. Així ho han fet públic ells mateixos a través del seu compte de Twitter. Seguirà ampliació.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on