Mayor Oreja: «El projecte de ruptura d'ETA està més fort i més desenvolupat que mai a Catalunya»

L'exmembre del govern de José María Aznar explica que és «un moment de gran risc»

Mayor Oreja va declarar a l'Audiència Nacional pel cas Gürtel.
Mayor Oreja va declarar a l'Audiència Nacional pel cas Gürtel. | Cedida

Jaime Mayor Oreja fa molt de temps que va sembra allunyar-se, definitivament, dels focus. L'exministre d'Interior del govern de José María Aznar, però, ha reaparegut a l'escena informativa per carregar contra el procés català i per vincular-lo, de nou, amb la banda terrorista ETA

L'exministre espanyol, que va combatre activament contra la banda armada del País Basc a la seva època de mandatari, no ha tingut embuts per explicar: «El projecte de ruptura d'ETA està més fort i més desenvolupat que mai a Catalunya i està aprofitant la debilitat dels partits constitucionalistes». 

  

«Un moment de gran risc», tot i la dissolució d'ETA

Mayor Oreja ha volgut alertar del «moment de gran risc» al qual s'haurà d'afrontar l'estat espanyol després de la dissolució de la banda. «ETA busca l'autodeterminació en aquest procés sent conscient de la feblesa dels partits constitucionalistes», ha relatat mentre assegurava el gran risc del moment actual. 

La dissolució de la banda, segons Oreja, fa referència directa a una transformació per enfortir els seus propòsits: «No maten, però s'ha enfortit el projecte de ruptura d'ETA». Per això mateix, doncs, l'exministre del Partit Popular relata que «això que hem derrotat a ETA està per veure».

Turull, Junqueras i Puigdemont, en una concentració a la plaça Sant Jaume
Turull, Junqueras i Puigdemont, en una concentració a la plaça Sant Jaume | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, el mateix exministre va recordar que el 'projecte d'ETA' «governa a Navarra i està present a València i Balears» i, segons ell, «el seu projecte està avançant».
 

Ja va vincular ETA i Catalunya l'estiu passat 

El 12 de juliol de 2017, l'exministre Jaime Mayor Oreja va fer unes declaracions a 'Ok Diario' que van aixecar una onada de respostes a les xarxes socials. «El projecte d'ETA de ruptura d'Espanya està viu a Catalunya», va dir aleshores. 

A més, declarava també que se cenyien a un «projecte polític de ruptura» i explicava que part del govern de Navarra «és ETA», fent referència a l'alternativa al Partit Nacionalista Basc.
 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on