Mariano Rajoy: «Sóc partidari que la jornada laboral acabi a les 6 de la tarda»

El president del Govern ha tornat a proposar una iniciativa que va plantejar el 2016 i que, finalment, no va poder imposar

Mariano Rajoy durante la Convención Nacional sobre Familia y Conciliación en Zaragoza
Mariano Rajoy durant la Convenció Nacional sobre Família i Conciliació a Saragossa | Twitter / @PPopular

  

  

Mariano Rajoy ha proposat una vegada més la seva aposta perquè la jornada laboral a Espanya acabi amb «caràcter general» a les 18 hores de la tarda, un canvi que ja va plantejar l'any 2016 però que, segons argumentava, el Govern no podia imposar.

  

  

Tal com ha assenyalat, la posada en marxa d'aquesta iniciativa s'hauria d'acordar amb els agents socials en el marc de les negociacions pertinents per crear un Pacte Nacional per la Conciliació i la Racionalització d'horaris.

  

  

Així ho ha exposat durant la seva participació en la Convenció Nacional sobre Família i Conciliació que ha celebrat el Partit Popular aquest dissabte, 24 de febrer, a Saragossa. Durant la seva intervenció, va assegurar que el seu equip ja estava treballant amb els esmentats agents socials.

Aposta per un Pacte Nacional

«És un bon moment per fer acords i signar un Pacte Nacional per la Conciliació i la Racionalització d'Horaris», ha dit Rajoy, que va plantejar aquesta mateixa iniciativa el mes d'abril de 2016 quan es trobava en funcions i intentava formar un nou Executiu.

«Ja ho he dit alguna vegada i ho reitero avui aquí: sóc partidari que la jornada laboral a Espanya, amb caràcter general, acabi a les sis de la tarda com succeeix en molts països del nostre entorn». De la mateixa manera, Rajoy també ha recuperat la possibilitat de crear un banc d'hores que els treballadors puguin dedicar a la conciliació.

Propostes al sac

Tot i això, no ha fet referència a altres propostes que es van fer el 2016, quan es va proposar crear un segell o certificat de qualitat per a totes aquelles empreses amb horaris racionals que redundaria en beneficis fiscals per a aquestes, ni tampoc en el canvi d'ús horari i que faria que Espanya tingués el mateix horari de països del meridià de Greenwich com el són el Regne Unit o Portugal


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on