L'oposició de Salou demana explicacions al govern per la sentència del TSJC sobre l'antiga Duana

C’s, PP, ERC i Guanyem exigeixen una auditoria interna i presentaran una moció per celebrar un ple extraordinari sobre el cas de la Duana de Salou

Els grups que formen l’oposició a Salou —C’s, PP, ERC i Guanyem— demanen responsabilitats a l’equip de govern, presidit per l’alcalde Pere Granados, com a conseqüència de la recent interlocutòria dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el cas de la Duana de Salou. El TSJC ha condemnat el consistori a pagar una indemnització de quasi quatre milions d’euros més interessos a AMSAMAR, l’empresa propietària dels terrenys de l’antiga Duana situada al carrer Barcelona, després que l’Ajuntament aprovés una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) l’any 2003, amb el govern encapçalat per Esteve Ferran, que va determinar un canvi d’ús del solar de residencial a hoteler.
 
Els propietaris no van estar d’acord amb la modificació de la normativa i van presentar un recurs al TSJC, que va emetre una primera sentència l’any 2010 on es reconeixia el seu dret a demanar una indemnització. Un any abans, el govern de Pere Granados va iniciar un procés de negociacions amb els propietaris que va materialitzar-se en un conveni urbanístic signat l'any 2012. El document plantejava una solució que no fos costosa per a la hisenda de l'Ajuntament i restituïa la qualificació d'ús residencial al solar, però no va ser aprovat per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona. 


 
Ara, amb la sentència del TSJC que finalment obliga a compensar els propietaris, l’oposició en bloc exigeix responsabilitats polítiques al govern. Els diferents partits consideren «lamentable que tots els veïns de Salou haguem de fer front a una indemnització milionària com a conseqüència de les decisions d’alguns polítics» —alguns d’ells ja eren a l’equip de govern quan va aprovar-se la modificació del POUM— i presentaran una moció conjunta per celebrar un ple extraordinari exclusivament per demanar explicacions sobre el cas.


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on