L'Ajuntament de Torredembarra treballa en el futur del pg. de la Sort i l'av. Catalunya

Des que el carrer Antoni Roig va tancar-se a la circulació, aquestes vies han passat a ser l'artèria principal de Torredembarra

El passeig de la Sort és una de les artèries principals de Torredembarra. Des que, fa gairebé 10 anys, el carrer Antoni Roig passés a ser una via únicament per als vianants, la que connecta amb l'antiga N-340 per un extrem i amb l'avinguda Catalunya i el carrer de la Sort per una altra, és una de les més freqüentades pel trànsit rodat del municipi.


 
D'altra banda, el carrer és un dels destacats dins l'eix comercial torrenc. Així, d'un extrem a un altre podem contar-hi més d'una quarantena d'establiments, entre botigues, locals de restauració, entitats bancàries o altres serveis. D'aquesta manera, una bona part del trànsit són clients que visiten els diferents negocis i, per altra banda, els veïns dels diferents edificis de la zona. Clients i veïns que han de compartir una via estreta amb autocars, taxis, vehicles de serveis i vianants. Tot i així, un dels conflictes principals que es genera diàriament és, sobretot, el dels conductors amb els taxistes. Un conflicte del qual se'n feia ressò a la xarxa social Twitter un dels afectats.


 
Aquest col·lectiu gaudeix d'una parada corresponent a tres places d'aparcament al passeig de la Sort, tres places per les quals, segons explica a BaixGaiàDiari.cat un dels taxistes, assumeixen el cost corresponent a tres guals permanents i de les que en fa ús bona part dels conductors que busquen una plaça on poder estacionar durant uns minuts. I és que, si s'observa una bona estona la parada dedicada als taxis, els vehicles que hi estacionen no s'hi queden gaire estona.


 
El taxista Xavier García explica a aquest mitjà que «ens hi trobem cada dia i quan els diem que és el nostre espai no entren en raó». García comenta que sempre ens diuen que «és un moment que vaig a Correus, és un moment que vaig a fer la Primitiva... i aquest moment es converteix en 30 minuts». El que exigeix el taxista és poder aparcar en un lloc que «jo pago i com amb el gual que tinc davant de casa, no hi ha d'aparcar ningú altre. Els transportistes i els autobusos no paguen pels seus espais reservats».


 
Pel que fa al nombre d'aparcaments, al carrer hi trobem una vintena de places de zona blava i un aparcament gratuït sense asfaltar. Un fet que, segons un dels comerciants, «no facilita que els clients estacionin sense preocupar-se. Tot i així, ho tenim millor que al carrer Pere Badia o Antoni Roig». A més, el comerciant afegeix que «el client vol anar amb el seu cotxe fins a la porta» i destaca que, potser, «si s'adeqüés l'aparcament de terra que hi ha a l'extrem que uneix amb l'antiga N-340 com s'ha fet a Tarragona amb els aparcaments dissuasoris, fins i tot, pagant una tarifa per a tot el dia, seria millor. A més, els dies que plou és com una piscina».


 
Un altre dels problemes que es poden observar en aquesta via és la localització de les parades de la línia d'autobusos que es dirigeix, per una banda, a Tarragona i, per l'altra, al Vendrell. Així, quan l'autobús para a recollir als passatgers, el passeig torrenc passa de dos carrils a un, sobretot a la banda on està situat l'edifici de Correus. Aquest fet, i la localització de les parades davant un pas de vianants, creen una situació de perills. I és que, podem observar com, un bon nombre de vehicles, realitzen avançaments perillosos per tal de continuar el seu recorregut.


 
Des del consistori torrenc, la regidora d'Urbanisme, Clara Solivellas, explica que «fa temps que estem treballant en veure que es pot fer amb el passeig de la Sort i l'avinguda Catalunya però, primer hem de veure quin model de mobilitat volem per Torredembarra: tipus d'aparcaments, zones verdes...». Solivellas comenta que també s'ha plantejat poder construir una estació d'autobusos per treure del centre aquest transport però que, «caldrà veure que s'hi pot fer o, fins i tot, plantejar-ho als torrencs». En aquest sentit, aquest dilluns la regidora d'Avui Democràcia, Rosa Maria Guasch, anunciava a Ona la Torre que el seu partit iniciaria una campanya per canviar la localització de les parades d'autobús.


 
Per la seva banda, el regidor de Governació, Jose García, explicava a BaixGaiàDiari.cat que «fa més d'un mes que s'està estudiant la circulació i com poder actuar en aquesta zona». Segons Garcia, a la reunió de coordinació del Govern local d'aquesta setmana, es va posar sobre la taula el canvi de sentit en la circulació de l'avinguda Catalunya «ens hem plantejat que sigui una via d'un únic sentit». Pel que fa al conflicte dels taxistes, Garcia explica que «tenim un pla de viabilitat que s'està treballant».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on