La CUP Tarragona debat culpar el PSC d'una campanya per tapar el cas Inipro

El jutge investiga l'alcalde Ballesteros per set advertències d'il·legalitat en la contractació d'aquesta empresa

La CUP debat culpar el PSC d'una campanya per tapar el cas Inipro, segons documentació interna de la formació anticapitalista a la qual ha tingut accés l'agència EFE. Un militant suspès de la CUP de Tarragona, Toni Teixidó, va denunciar al jutjat haver rebut coaccions per part d'un altre militant, José Estrada, per qüestionar com s'havien confeccionat les llistes electorals.

Es dóna el cas que Laia Estrada va denunciar les irregularitats de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona, origen del cas Inipro, abans de tenir representació municipal. Entre els investigats pel jutjat número 1 de Tarragona, consta l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), per haver autoritzat pagaments de 214.000 euros a l'empresa Inipro tot de set advertències en contra.

Una acta del Secretariat Nacional (SN) de la CUP del 15 de febrer assenyala accions «davant la campanya mediàtica organitzada contra l'assemblea local de la CUP per alguns mitjans de comunicació locals per tapar el principal cas de corrupció de la ciutat». Així, «es donarà resposta política a l'altura de les circumstàncies amb suport del Secretariat Nacional i del grup parlamentari».

També decideixen tramitar la suspensió temporal de Teixidó a «la comissió de garanties perquè la resolgui definitivament». En una acta d'una assemblea local de la CUP a Tarragona, un militant assenyala: «El SN explica que no havíem afrontat bé l'estratègia del Toni. Hauríem d'haver culpat directament el PSC d'estar al darrere».

«Hem de decidir si la següent vegada que surti una notícia hem de denunciar la manipulació del PSC» i «si José presenta denúncia personal», afegeix l'acta. José Estrada es mostra partidari de «denunciar per respondre les mentides que s'han dit sobre mi» i adverteix que si dos diaris locals «no es retracten, caldrà muntar un pollastre». L'assemblea debat com «desacreditar» el denunciant i fins i tot «demanar que no pugui entrar en cap casal independentista», encara que «el nostre enemic no és el Toni, sinó el poder d'aquesta ciutat».


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on