Joaquim Nin, citat a declarar com a imputat pel referèndum de l'1-O

Ja va declarar davant la Guàrdia Civil el passat mes de juliol

Joaquim Nin, secretari general de la Presidència, sortint de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona.
Joaquim Nin, secretari general de la Presidència, sortint de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona. | Agències

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, ha citat a declarar com a imputats l'exsecretari general de Presidència i alcalde d'Albinyana, Joaquim Nin, i l'exdirector de Comunicació del Govern, Jaume Clotet. Tots dos hauran de declarar davant del jutge el pròxim mes de maig. Segons informa 'El Periódico' el jutge barceloní que porta el cas ha iniciat una nova ronda de declaracions de persones investigades i també de testimonis. Els interrogatoris es duran a terme els dies 2 i 9 de maig i aniran al voltant de la publicitat que es va fer al voltant del referèndum. 

Segons apunta el citat mitjà, també s'ha citat com a testimonis a diverses persones vinculades amb les àrees de Difusió i Comunicació de la Generalitat i amb la campanya publicitària del Referèndum. També s'haurien citat responsables de mitjans de comunicació catalans. Entre els testimonis citats hi ha Anna Maria Molas, exresponsable de Comunicació del Departament d'Exteriors; Ignasi Genovès, exdirector general de Difusió; i Núria Llorach, expresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Ja van declarar el passat juliol

Joaquim Nin i Jaume Clotet  ja van declarar davant la Guàrdia Civil el passat mes de juliol per la seva relació amb la convocatòria i els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Tots dos van anar fins a la caserna de la travessera de Gràcia de Barcelona per respondre a les preguntes de la Guàrdia Civil. 

El també alcalde d'Albinyana va ser designat secretari general de Presidència del Govern de Carles Puigdemont el mes de gener del 2016, moment en què va deixar de ser delegat del Govern al Camp de Tarragona. El secretari general de Presidència es tracta d'un càrrec molt important dins l'organigrama del departament de Presidència. 


Les millors fotos i vídeos de Tarragona! Segueix-nos a #instagram

A post shared by delCamp.cat (@tarragonadigital) on