ERC presenta més de 100 esmenes per Tarragona al debat del pressupost al Senat

L'aprovació d'aquests comptes està pendent de l'aprovació per part del Senat i es podia veure alterat depenent de com avanci la moció de censura presentada pel PSOE
Roda de premsa dels senadors d'ERC pel Camp de Tarragona al Senat | Caralp Mariné

Els pressupostos generals de l'Estat van ser aprovats la setmana passada al Congrés dels Diputats. Ara el debat arriba al Senat, que haurà de votar a favor perquè puguin tirar endavant. ERC ha presentat més de 1.000 esmenes als pressupostos que es debatran al Senat, 100 d'elles versen sobre temes relacionats amb el Camp de Tarragona i 50 sobre Terres de l'Ebre. 

En una roda de premsa a la seu del partit a Tarragona, els senadors d'ERC al Camp de Tarragona, Laura Castel i Josep Rufà, han presentat les 100 esmenes que han introduït pel debat d'aquesta setmana al Senat. Els dos s'han mostrat escèptics que finalment alguna sigui tinguda en consideració, ja que, tampoc es van tenir en compte al Congrés. 

 

Les esmenes fan referència a molts temes relacionats amb el territori, sobretot els que tenen a veure amb infraestructures. El desmantellament de les línies ferroviàries entre Vila-seca i la central nuclear, l'enllaç del R14 amb R13 a Alcover o la inversió a l'aeroport de Reus són algunes d'elles. 

«No tenim esperança que s'aprovi res. Però ens serveix per marcar agenda política de temes que són importants», ha ressaltat Laura Castel en declaracions als mitjans. La republicana diu que presentar aquestes esmenes és la manera que tenen «de fer reflectir la república» a través de les esmenes. També ha recordat que aquests pressupostos podrien quedar invalidats si finalment tira endavant la proposta de moció de censura feta pel PSOE al govern de Mariano Rajoy.

 

Els pressupostos s'hauran de debatre al Senat aquest dijous, 31 de maig i si no hi ha cap modificació haurien de quedar enllestits cap al 20 de juny. La previsió és que tirin endavant tal qual han passat al senat, donat que el PP té una àmplia majoria absoluta en aquesta Cambra, amb 174 senadors dels 266 que hi ha en total.

 

Esmenes per Tarragona

De totes les esmenes presentades algunes fan referència a temes culturals, com ara les que versen sobre la restauració de l'amfiteatre de Tarragona, la millora de la restauració de la muralla de Montblanc o de les restes de Tarragona. També reclamen una inversió a l'Institut Català de Palenteologia. 

 

Pel que fa a les infraestructures ERC ha reclamat que s'executi la proposta aprovada al Senat d'instal·lar pantalles acústiques, per això demanen que es reflecteixi una partida als pressupostos al respecte. El Senat va aprovar per unanimitat la moció d'ERC que feia referència a la instal·lació d'aquestes pantalles a aquells trams més afectats de l'A-7 i l'A-340.

 

També demanen que es millori el tram de confluència entre l'A-7 i l'A-340 amb una ampliació dels carrils. I reclamen l'arrengament del tram de la Móra d'Ebre a la Pobla de Montornès. Una vegada més, demanen al govern que compleixi amb el seu compromís de tirar endavant la bonificació dels peatges de l'AP-7 pels camions. 

 

Aeroport de Reus, accions pendents

ERC també ha recordat que el Govern espanyol fa anys que es va comprometre en fer una inversió a l'aeroport de Reus, però que les accions van quedar totalment paralitzades per la crisi i no s'han tornat a tirar endavant. En aquest sentit Castel ha reclamat al govern que constitueixi l'estació intermodal i que es faci una connexió entre aquesta i la terminal de passatgers.

 

També ha reclamat una nova terminal de passatgers. Per altra banda, en referència al Port de Tarragona, l'altra gran infraestructura del territori, els republicans exigeixen al govern central espanyol que s'acabi la connexió amb el Corredor Mediterrani i amb la terminal intermodal. 

 

«Esperem que els senadors de la demarcació ens donin suport, si no ho fan, entenem que és actuar en contra de les necessitats de la gent, la indústria i els turistes», ha dit Rufà. Comentaris

envia el comentari